Γιατί οι πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της Disney φορούν γάντια (εικόνες)

Οι περισσότεροι αναρωτιούνται γιατί τελικά οι πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της Disney φορούν λευκά γάντια; Τι μας κρύβουν τα χέρια τους;

Στις πρώτες ταινίες καρτούν, κάθε εικόνα ζωγραφίζονταν στο χέρι. Με την πάροδο των ετών, οι σκιτσογράφοι πειραματίστηκαν με τεχνικές που θα τους έσωζαν χρόνο και θα μείωναν τα κόστη παραγωγής. Μια εξ` αυτών των τεχνικών, ήταν και ο σχεδιασμός  με κυκλικά σχήματα, αντί για τετράγωνα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της της τεχνικής, είναι ο χαρακτήρας της Όλιβ, που είναι στην πραγματικότητα ένα εκτεταμένο σύνολο κύκλων. Έτσι, ο σχεδιασμός των χεριών κάθε χαρακτήρα μέσα σε λευκά γάντια, ήταν ένας ακόμα τρόπος ώστε να εξοικονομείται χρόνος και χρήμα στην εκάστοτε δημιουργία.

Την ίδια ώρα, στη βιογραφία του Walt Disney με τίτλο «Disney Version», ο Walt εξηγεί πως ο λόγος που ο Mickey Mouse εμφανίζεται να φοράει γάντια είναι καθαρά «ανθρώπινος». Είναι ένα Ποντίκι, που κάνει όμως ανθρώπινες κινήσεις, όπως το να παίζει πιάνο. Σε αυτήν την περίπτωση, τα γάντια χρησιμεύουν στο να υπογραμμίσουν αυτήν την αντίφαση, το πόσο ανθρώπινος ως χαρακτήρας είναι τελικά ο Mickey, αν και Ποντικός.

Στην ταινία «Πινόκιο», όταν η κούκλα με την μεγάλη μύτη μεταμορφώνεται σε ένα μικρό παιδί, αποκαλύπτονται ξαφνικά και τα χέρια του! Η μεταμόρφωση ενός χαρακτήρα της Disney σε άνθρωπο γίνεται έχοντας ως σημείο αναφοράς την εξαφάνιση των γαντιών.

Κάτι άλλο, στο οποίο επίσης αξίζει να αναφερθούμε, είναι οι επιρροές από το θέατρο Vaudeville. To Vaudeville ήταν ένα είδος λαϊκής θεατρικής τέχνης, που άκμασε από το 1880 ως το 1930, με πρωταγωνιστές κυρίως λευκούς άντρες που συχνά φορούσαν blackface και λευκά γάντια. Κάποιοι από τους πρώτους σχεδιαστές κινουμένων σχεδίων (αρχές 20ου αιώνα)  παρουσίασαν τα έργα τους σε θεατρικές σκηνές vaudeville. Οι χαρακτήρες καρτούν που ενέπνευσαν τη δημιουργία του Mickey και άλλων μορφών της Disney, ήταν χαρακτήρες με μαύρο πρόσωπο και λευκά γάντια!

Τέλος, το γιατί οι χαρακτήρες πτηνών της Disney (Tweety, Duffy Duck…) δεν φοράνε ποτέ γάντια, αυτό (μάλλον) δε θα το μάθουμε ποτέ.

viral

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: