Γιατί οι κάτοικοι του Μιλάνου πρέπει να είναι πάντα χαμογελαστοί

Το να είναι κανείς χαρούμενος και χαμογελαστός σε όλη του την ζωή θα λέγαμε ότι είναι άπιαστο όνειρο, τουλάχιστον για τους περισσότερους. Ποιος, όμως, δεν θα ήθελε να μπορεί να το πετύχει και να μην δυσανασχετεί, αγχώνεται, νευριάζει, στεναχωριέται με ό,τι συμβαίνει γύρω του και προσωπικά στην ζωή του; Ένα σενάριο, βέβαια, που με την νέα πραγματικότητα που διανύουμε φαίνεται περισσότερο ανέφικτο από ποτέ.

Από την άλλο, όσο «μαύρα» κι αν τα βλέπουμε όλα γύρω μας, ένα χαμόγελο πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που αποτελεί και κίνητρο για να τα δούμε όλα από την θετική τους σκοπιά.

Αυτό που συμβαίνει, ωστόσο, στο Μιλάνο θα έλεγε κανείς ότι είναι από τα ανήκουστα, με έναν περίεργο νόμο να «επιβάλλει» στους κατοίκους της πόλης να είναι πάντα ευδιάθετοι και χαμογελαστοί. Μοναδική εξαίρεση όταν δίνουν το παρών σε κάποια κηδεία ή συνοδεύουν ή επισκέπτονται κάποιον συγγενή ή αγαπημένο πρόσωπο στο νοσοκομείο.

Όταν με το καλό, λοιπόν, οι συνθήκες το επιτρέψουν και ένα ταξίδι στο εξωτερικό συμπεριληφθεί στην ατζέντα σας μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη ότι σε αρκετές περιοχές ανά τον κόσμο υπάρχουν παράλογοι τρόποι -όπως το παράδειγμα της ιταλικής πόλης- παραβίασης του νόμου, που πιθανότητα δεν είχαν περάσει ποτέ από το μυαλό σας. Κάντε την σωστή έρευνα προηγουμένως για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

(?)

Πηγή: newsbeast.gr-paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: