Γιατί ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς θα αφήσουν «ψίχουλα» στα παιδιά τους

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς ήταν κάποτε δυο άνθρωποι που γνωρίστηκαν στο γραφείο με μεγάλα όνειρα για τη ζωή τους.

Σήμερα τα έχουν καταφέρει και με το παραπάνω, ζώντας σε μια έπαυλη 124 εκατ. δολαρίων και κάνοντας ό,τι έχουν σκεφτεί και δεν σκεφτεί ποτέ. Κι όμως, έχουν ήδη αποφασίσει πως στα παιδιά τους θα δώσουν ένα πολύ μικρό ποσοστό της περιουσίας τους!

Ψίχουλα θα τα αποκαλούσε κανείς. Ψίχουλα δεν είναι, κάθε άλλο, σε σχέση όμως με τα δεκάδες δισεκατομμύρια του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου της Γης δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό.

Ο Μπιλ παντρεύτηκε τη Μελίντα Φρεντς το 1994, έχοντας γνωριστεί στη Microsoft, όπου προσλήφθηκε εκείνη το 1987 ως τμηματάρχης. Σήμερα τρέχουν μαζί το ίδρυμά τους Bill & Melinda Gates Foundation, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια 50,7 δισ. δολαρίων. Έχουν τρία παιδιά και η συνολική τους περιουσία υπολογίζεται σήμερα, σύμφωνα με το Forbes, στα 96,5 δισ. δολάρια.

Το ζευγάρι έχει αποφασίσει όμως να δώσει σε κάθε του παιδί από 10 εκατ. δολάρια! Τεράστιο ποσό, αλίμονο, ιδιαιτέρως μικρό πάντως σε σχέση με τα 96,5 δισ. δολάριά τους. Κι αυτό γιατί τα υπόλοιπα θα πάνε όλα σε αγαθοεργίες.

Ο Μπιλ είχε πει σε παλιότερη έκθεση TED για την απόφαση του ζεύγους αναφορικά με τα παιδιά τους: «Θέλουμε να πετύχουμε μια ισορροπία, όπου θα έχουν μεν την ελευθερία να κάνουν τα πάντα, όχι όμως να τα λούσουμε με τόσα λεφτά ώστε να μπορούν να μην κάνουν τίποτα».

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν τα υποστηρίζουν οικονομικά σε ό,τι κάνουν. Η κόρη τους Jennifer, για παράδειγμα, παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς επίδειξης με το άλογό της και είναι ιδιαιτέρως καλή στο σπορ. Τι έκανε ο μπαμπάς και η μαμά για κείνη; Της αγόρασαν το 2016 μια έκταση 37 εκατ. δολαρίων στη Φλόριντα για να μπορεί να προπονείται όπως πρέπει…

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: