Γιατί «μισώ» την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Εδώ και χρόνια έχω καταλάβει ότι μισώ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Βομβαρδιζόμαστε κάθε χρόνο από άπειρες εικόνες του πώς θα πρέπει ιδανικά να γιορτάσουμε αυτή την ημέρα, ενώ γνωρίζουμε ότι ρεαλιστικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα συμβεί.

Αν η ευτυχία είναι η απόσταση μεταξύ της προσδοκίας και της πραγματικότητας, το μόνο αποτέλεσμα της μέρας του Αγίου Βαλεντίνου είναι να κάνει τα ζευγάρια να βιώνουν μία μεγάλη απογοήτευση.

Ας το σκεφτούμε λίγο… Αυτή τη «μεγάλη» μέρα ένας καλός… σύντροφός θα πρέπει τουλάχιστον να:

  • Έχει μια φανταστική ιδέα για το πώς θα περάσετε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα και φυσικά να την έχει εκτελέσει άψογα.
  • Θα πρέπει να είναι πολύ ρομαντικός, σύμφωνα με αυτά που ορίζουν οι άλλοι ή εσείς, αλλά σίγουρα όχι εκείνος.
  • Να θυμάται τα δώρα που σας έχει κάνει και να μην επαναλάβει.
  • Να θυμάται τι δεν πήγε καλά τις προηγούμενες φορές και φυσικά να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη και πάλι.
  • Θα πρέπει επίσης να μπορεί να διαβάσει τη σκέψη σας και να ξέρει τι θα θέλατε εσείς ιδανικά.
  • Ή σε περίπτωση που του έχετε κάνει τη… χάρη να του ξεκαθαρίσετε τι θέλετε να το πραγματοποιήσει  χωρίς να ξεχάσει την παραμικρή λεπτομέρεια.
  • Και φυσικά να μην διανοηθεί εκείνη την ημέρα να αργήσει στη δουλειά.

Δεν ξέρω για τη δική σας σχέση, πάντως στη δική μου περίπτωση όλα τα παραπάνω ήταν μια σίγουρη συνταγή προς την καταστροφή. Πολύ υψηλές προσδοκίες που ποτέ δεν εκπληρώνονταν.

Ας ξεκινήσουμε από τα λουλούδια… Δεν μου αρέσουν καθόλου τα τριαντάφυλλα. Για κάποιο λόγο θεωρώ αυτή την επιλογή τετριμμένη και βαρετή. Από την άλλη, λατρεύω τις τουλίπες. Μετά από αρκετά χρόνια γάμου με τον άντρα μου, πίστευα ότι θα θυμάται αυτή μου την προτίμηση, ειδικά εφόσον του το είχα πει αρκετές φορές.

Όμως ο άνδρας μου υπέφερε, χωρίς να το ξέρει, από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής.

Κάθε φορά λοιπόν ερχόταν περιχαρής με ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα. Αφού αυτή η συμπεριφορά του επαναλήφθηκε ξανά και ξανά, άρχισα να αισθάνομαι ότι πίσω από αυτό το «λάθος» του κρυβόταν η έλλειψη ενδιαφέροντος για εμένα.

Φυσικά, έκανα λάθος, αλλά τότε δεν το γνώριζα.

Η πραγματικότητα ήταν ότι η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής τον εμπόδιζε από το να σχεδιάσει και να εκτελέσει σωστά μελλοντικά σχέδια. Το να θυμηθεί την προτίμησή μου στα λουλούδια ήταν μάλλον κάτι απίθανο.

Κάποια στιγμή φυσικά ανακαλύψαμε ότι υπάρχει πρόβλημα και από τότε μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ καλύτερα και αγαπημένοι μέσα σε μία σχέση γεμάτη κατανόηση και αλήθεια, αλλά που ακόμα δεν ακολουθεί όσο επιτάσσει η παράδοση της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Φυσικά, το ότι εγώ δεν συμπαθώ αυτή την ημέρα δεν σημαίνει ότι για κάποια άλλα ζευγάρια δεν είναι μία από τις σημαντικότερες ημέρες τους χρόνου.  Ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δει πολλά τέτοια ζευγάρια στις θεραπείες ζεύγους που πραγματοποιώ. Αντιθέτως, εκεί γύρω στις  15 Φεβρουαρίου αρχίζουν τα τηλεφωνήματα από πελάτες μου που αισθάνονται απαισιοδοξία και απογοήτευση….

Με πληροφορίες από το

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

10+1 επιλογές για την έξοδο του Αγίου Βαλεντίνου

Τι κάνουν τα 12 ζώδια την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου

Γιορτή Αγίου Βαλεντίνου: Τα πιο… λαμπερά δώρα για την καλή σου!

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: