Γιατί μια γυναίκα παραμένει σε μια κακοποιητική σχέση;

Χρόνια ολόκληρα ζούσα στο σκοτάδι και δεχόμουν συναισθηματικό, ψυχολογικό χειρισμό και ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ψυχολογικός πόλεμος, πέρα από ξύλο και απειλές.

Έπεσα στα χέρια κάποιου που μου μάθαινε τη ζωή αλλά ταυτόχρονα με έκανε και «σκυλάκι» του αφού είχε τον πλήρη έλεγχο της σκέψης, της κίνησης των οικονομικών μου και πάντα με έστρεφε όπου ήθελε. Δικά μου πράγματα τα έκανε δικά του.

Μου πήρε τα πάντα

Για 25 χρόνια δεν είχα προσωπικότητα και όταν πήγα να «ξυπνήσω», βρήκε άλλους τρόπους. Έχει στρέψει τους πάντες εναντίον μου αφού πρώτα με ώθησε να κάνω πράγματα που δεν ήταν της δικής μου αρχής και πεποίθησης.

Μου πήρε τα πάντα και προσπαθεί να βγει από πάνω, διαβάλλοντάς με ακόμα και στον γιο μου. Με τη θέα της συντρόφου του, με βρίζει και με υποτιμά και γελούν.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Σοφία Αντύπα

Καταλαβαίνω από την ιστορία σας πως είστε μια πολύ πονεμένη και συγχρόνως μια πολύ κακοποιημένη γυναίκα. Αυτό που χρειάζεστε άμεσα είναι να έρθετε σε επαφή με το Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών.

Να ζητήσετε βοήθεια και να δείτε κάποιον ειδικό το συντομότερο, ο οποίος θα μπορέσει ίσως να σας κατευθύνει στη ζωή σας με στόχο να βρείτε τον εαυτό σας, και ίσως και ισορροπία, στη ζωή σας!

Σοφία Αντύπα
Ψυχολόγος

Ανεκπλήρωτος έρωτας: Οι λόγοι που είναι δύσκολο να τον ξεπεράσεις

Η συγκατοίκηση «σκοτώνει» την ερωτική ζωή με το αγόρι μου;

Μακροχρόνια σχέση: Τι φταίει και νιώθεις ότι δεν «τραβάει»;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: