Γιατί μία ασήμαντη αφορμή μπορεί να καταστρέψει μία σχέση;

Η 34χρονη Γεωργία ρωτά

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι να κάνω με τη σχέση μου. Είμαστε μαζί έναν χρόνο και κάτι. Από τη μεριά μου, έχω κάνει πολλές υποχωρήσεις σε θέματα διακοπών. Μπορεί να πηγαίνει Σαββατοκύριακα με τους φίλους του ή για κυνήγι. Τελευταία όμως έχει γίνει απόμακρος, όπως και εγώ επίσης. Τα έχουμε για να τα έχουμε…  Τον βλέπω και εκνευρίζομαι. Τον ακούω και  επίσης εκνευρίζομαι.  Δεν το παλεύω!

Μέχρι πριν από μια εβδομάδα ήμασταν  συναισθηματικά καλά. Τώρα τι έγινε; Έφυγα μία εβδομάδα στην Αθήνα για ένα σεμινάριο, γύρισα και η κατάσταση είναι απαίσια… Φοβάμαι μη μείνω μόνη μου πολύ. Μου λείπουν τα πρώτα μας, οι πρώτες μας εβδομάδες. Τα λόγια δυστυχώς ήταν μόνο λόγια….

Να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο. Το μόνο πρόβλημα είναι ο ελεύθερος κολλιτσίδας φίλος του, με τον όποιο περνάνε πολύ χρόνο μαζί. Μπορεί να είμαι με τον σύντροφο μου, να τον πάρει τηλέφωνο  να του πει ότι θα φάει μόνος του και ο δικός μου να τρέξει για να μην τον αφήσει μόνο του…

Στο ερώτημα απαντά η Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια:

Αυτό που διαβάζω  είναι κάπως μπερδεμένο οφείλω να ομολογήσω. Από τη μία δεν τον θέλετε άρα έχετε την επιλογή να χωρίσετε και από την άλλη θα θέλατε να γίνουν τα πράγματα όπως παλιά και έχετε την επιλογή να προσπαθήσετε πάλι για αυτήν τη σχέση.

Το σημαντικό είναι να δείτε εσείς τι πραγματικά επιθυμείτε και θέλετε από αυτήν τη σχέση. Είναι ένας σύντροφος για τον οποίο μπορείτε να παλέψετε; Είναι μια σχέση για την οποία μπορείτε να προσπαθήσετε; Μόνο εσείς το ξέρετε αυτό και είμαι σίγουρη ότι αν ρωτήσετε τον εαυτό σας η απάντηση θα είναι εκεί.

Θα έλεγα να αφιερώσετε χρόνο για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση και σε έναν δεύτερο χρόνο να μιλήσετε στον σύντροφο σας για όσα σας απασχολούν μέσα στη σχέση και γι’ αυτά που θα θέλατε να αλλάξουν.

Με εκτίμηση,

Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα
MSc, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: