Γιατί επιλέγω να έχω σχέση με παντρεμένο;

Η 27χρονη Φαίη ρώτα

Έχω σχέση με παντρεμένο που τυχαίνει να δουλεύω μαζί του. Δεν ξέρω πώς να το χειριστώ και τι να κάνω. Ξέρω πως νοιάζεται, αλλά όχι τόσο όσο θα ήθελα. Δεν ξέρω γιατί το κάνω αυτό στον εαυτό μου. Σίγουρα μ’ ενδιαφέρει, αλλά δεν το αντέχω όλο αυτό.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Έχετε βρεθεί σε μία κατάσταση η οποία είναι μπερδεμένη από διάφορες πλευρές. Από τη μία, ο σύντροφος σας είναι από το χώρο εργασίας σας, οπότε και παντρεμένος να μην ήταν θα σας δυσκόλευε ούτως ή άλλως. Οι περισσότερες εταιρίες έχουν κανονισμούς που περιορίζουν τις σχέσεις ανάμεσα σε υπαλλήλους ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο. Είναι δύσκολο να συνυπάρχεις σε μία δουλειά με το σύντροφό σου μιας και οι εντάσεις μπορεί να επηρεάσουν τη δουλειά σου.

Το πιο σημαντικό όμως εμπόδιο και η μεγαλύτερη δυσκολία για τη σχέση σας είναι το ότι είναι παντρεμένος. Οι σχέσεις αυτές είναι εξ ορισμού δύσκολες. Όσο ερωτευμένη και να είσαι, όσο καλές προθέσεις και να έχει ο σύντροφός σου, η σχέση σας πατάει πάνω στο ότι εκείνος είναι άπιστος σε μία άλλη γυναίκα. Τα θεμέλια για την απαραίτητη εμπιστοσύνη που χρειάζεται μια ερωτική σχέση είναι πολύ αδύναμα. Σίγουρα έχουμε όλοι ακούσει για ιστορίες πετυχημένων τέτοιων σχέσεων, αλλά έχω την εντύπωση πως μιλάμε για εξαιρέσεις. Αν είναι έτοιμος συναισθηματικά να συνάψει σχέση με άλλη σύντροφο, τότε γιατί δεν φεύγει από τον γάμο του; Σκοπεύει να φύγει;

Αναρωτήσου, γιατί θεωρείς ότι δεν αξίζεις έναν άντρα που θα έχει εσένα σαν βάση; Γιατί επενδύεις σε μία κατάσταση όπου πρέπει να περιορίσεις τα θέλω και τις ανάγκες σου στα περισσέματα του άλλου; Όσο και να σε νοιάζεται, εσύ στην ουσία πρέπει να «ζήσεις» στο περιθώριο του χρόνου του. Σαφέστατα δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει με τον γάμο του ή ποιες είναι οι πραγματικές του προθέσεις. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αξιολογήσεις εσύ. Όμως, θα σε συμβούλευα να βάλεις σαν πρώτο σου μέλημα την κάλυψη των δικών σου αναγκών. Και σε αυτή τη φάση, ζύγισε το τι σου προσφέρει η σχέση αυτή, αλλά και τι σου κοστίζει.

Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook:

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: