Γιατί αυτά τα ελληνικά κέρματα των 2 ευρώ μπορούν να πιάσουν και 80.000 ευρώ στο ebay [Εικόνες]

Μια αναπάντεχη φρενίτιδα, με τα πρώτα ελληνικά νομίσματα των 2 ευρώ, του 2002, έχει ξεσπάσει σε Γερμανία και Αυστρία, με τις τιμές τους σε δημοπρασίες στο ebay να μετρώνται σε χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες ευρώ!

Σε δημοσίευμά της η Berliner Kurier αναφέρει την ακραία περίπτωση που ένας Γερμανός πωλητής εκτιμά ότι το συγκεκριμένο 2ευρω θα «πιάσει» 80.000 ευρώ!

Η πρώτη καταχώριση είναι από χρήστη του ebay με έδρα τη Βαυαρία, ο οποίος ζητά το ποσό των 3.950 ευρώ (!) για το ελληνικό νόμισμα των δυο ευρώ -και μεταφορικά… 7,5 ευρώ.

Το ελληνικό νόμισμα από τη… Βαυαρία / Φωτογραφία: ebay.com

Στην δεύτερη περίπτωση, ακόμη πιο φιλόδοξος πωλητής από το Χάναου της Γερμανίας ζητά 5.280 ευρώ για το ελληνικό νόμισμα, με μεταφορικά άνω των 13 ευρώ.

Πιο υψηλή η τιμή από το Χάναου! / Φωτογραφία: ebay.com

Τι το τόσο ξεχωριστό για αυτά τα νομίσματα; Οι πωλητές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη σειρά νομισμάτων του 2002 δεν έχει κεντραρισμένο το «2» («πατάει» στα άκρα ο αριθμός) καθώς και ότι ένα από τα αστέρια του ευρώ περιέχει το γράμμα «S».

Σε αυτά τα νομίσματα απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο.
Οι κάτοχοι αυτών των νομισμάτων ισχυρίζονται ότι υπάρχουν λάθη και στα σχέδια καθώς λείπει ένα μάτι από τη φιγούρα, τα γράμματα δείχνουν διπλοτυπωμένα και οι αριθμοί είναι ελαφρώς πιο έντονα διαγραμμένοι.

Αλλος χρήστης του ebay, από την Αυστρία, που πουλά έναντι 389 ευρώ το νόμισμα των 2 ευρώ, υποστηρίζει ότι υπάρχει λάθος στα στήθη της… Ευρώπης.

H δημοπρασία από την Αυστρία / Φωτογραφία: ebay.com

Οι κάτοχοι των νομισμάτων αναφέρουν ότι προβαίνουν στην πώληση χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής. Παρά ταύτα, εκατοντάδες άνθρωποι ακολουθούν τις αναρτήσεις τους, ενώ σύμφωνα με τη Berliner Kurier, ένας ενδιαφερόμενος ήδη προσέφερε 54.000 ευρώ για τη δημοπρασία που στοχεύει στα 80.000 ευρώ!

Πηγή: iefimerida.gr

(?)

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: