Γιαννιτσά: Διευθυντής δημοτικού σχολείου τίμησε μόνος του την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου

Καθώς η χώρα έχει τεθεί σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού, δεν πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Στο 2ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών βρέθηκε μόνον ο διευθυντής του σχολείου ο κ. Νίκος Αγγελίδης, ο οποίος, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, έκανε μόνος του την έπαρση της σημαίας στο προαύλιο του σχολείου, ενώ ακουγόταν από τα μεγάφωνα ο Εθνικός Ύμνος.

«Ως εκπρόσωπος όλης της οικογένειας του σχολείου μας, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, τιμώ τη σημερινή ημέρα με την έπαρση της σημαίας μας και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, σύμβολα ενότητας και αγωνιστικότητας. Ο κορωνοϊός κρατάει μακριά τους ανθρώπους. Ας φέρουμε κοντά μας την ανθρωπιά.

Εύχομαι η αυλή του σχολείου μας, άδεια και μελαγχολική σήμερα, να γεμίσει σύντομα ξανά, χαρούμενα παιδιά, που θα επιστρέφουν στα σπίτια τους με τους υγιείς γονείς τους και να τους περιμένουν οι υγιείς παππούδες και οι υγιείς γιαγιάδες τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στη χώρα την τελευταία περίοδο, ο κ. Αγγελίδης σημείωσε: «Οι μέρες που ζούμε θα χαραχτούν στις δέλτους της ιστορίας. Και το μήνυμα που μας έρχεται από το κοντινό στις ψυχές μας 1821, είναι πως, στη μάχη με ό,τι προσπαθεί να μας στερήσει την υγεία, την αξιοπρέπεια την ελευθερία, όσες θυσίες και αν υπάρξουν, όσος καιρός κι αν περάσει, νικήτριες θα βγαίνουν οι δυνάμεις της επιστήμης, της προόδου, του ορθολογισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Τέλος, ο διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αγωνίζεται στα νοσοκομεία περιθάλποντας τους ασθενείς από τον κορωνοϊό, υπογράμμισε ότι «οι σημερινοί, κατ΄ αναλογία ήρωες, δε φορούν φουστανέλα αλλά ιατρική ποδιά, δε κρατούν καριοφίλι, αλλά στηθοσκόπιο. Αυτούς τους ήρωες ιστορικούς αλλά και σύγχρονους τιμά το σχολείο μας σήμερα εδώ. Και είναι σαν να βρίσκονται εδώ όχι ένας αλλά 35 δάσκαλοι, όχι κανένα, αλλά 300 παιδιά.

Γιατί η ελευθερία απαιτεί πειθαρχία και υπευθυνότητα. Κι εμείς ως Έλληνες και ως πολιτεία και ως πολίτες δώσαμε μαθήματα υπεύθυνης συμπεριφοράς σε όλη την Ευρώπη. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Διαβάστε ακόμη: Συγκίνησε ο πιλότος της ομάδας Ζευς: «Η Ελλάδα πάντα έβγαινε πιο δυνατή» [βίντεο]

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: