Γιάννης Βαρουφάκης: Ιδίως την τελευταία τετραετία, οι πολίτες παρακολουθούν μια φαρσοκωμωδία

Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης έδειξε πως θα κάνει δομική κριτική στην κυβέρνηση και οξύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ποτέ, από την θλιβερή περίοδο της Αποστασίας, η Βουλή των Ελλήνων δεν πληγώθηκε όπως στα χρόνια των Μνημονίων. Ιδίως την τελευταία τετραετία. οι πολίτες παρακολουθούν μια φαρσοκωμωδία: Οι βουλευτές της συμπολίτευσης να υπερψηφίζουν μνημονιακά νομοσχέδια με τα οποία διαφωνούσαν ενώ οι βουλευτές της ΝΔ τα καταψήφιζαν παρά το γεγονός ότι συμφωνούσαν» είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

Για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Ακούγοντας κανείς τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού διακρίνει μια ευχάριστη ευθυγράμμιση ιδεολογίας και πολιτικών. Πράγματι, ο χείμαρρος νομοσχεδίων που ετοιμάζετε μοιάζουν να συνάδουν με τις πεποιθήσεις σας. Αυτό που όμως είναι σίγουρο είναι πως δεν συνάδουν με τις εξαγγελίες σας. Γιατί; Επειδή οι υποσχέσεις σας απαιτούν την ρήξη με τους δανειστές που υπόσχεστε ότι δεν θα κάνετε.

Μιλάτε για μείωση φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων όταν, προεκλογικά, υποσχόσασταν παράλληλη μείωση του φόρου εισοδήματος των φτωχότερων. Ο ανεκδιήγητος κ. Ρέγκλιγκ δεν έχασε χρόνο να σας ξεκαθαρίσει ότι ο στόχος του 3,5% πλεονάσματος απαιτεί οι οποιεσδήποτε φορο-ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις να εξισορροπούνται με δραστική μείωση του αφορολόγητου. Ένταση δηλαδή του ταξικού πολέμου εναντίον της πλειοψηφίας των πολιτών, την οποία διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας ότι δεν θα κάνετε. Και πως αντιδράσατε; Όπως οι προηγούμενοι! Σκύψατε το κεφάλι, επιστρέψατε από τις Βρυξέλλες, και υποσχεθήκατε να «πάτε συναινετικά» με τους δανειστές».

«Ποιος είναι ο υπ. αριθμό ένα καταστροφέας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;» ανέφερε για να εξηγήσει «Η 100% προπληρωμή φόρου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το όνειδος αυτό που βάζει λουκέτα και καταδικάζει τα παιδιά μας στη μετανάστευση είναι απόψε ο Ελέφαντας στο Κοινοβούλιο – η εξαγγελία κατάργησής της που λάμπει δια της απουσίας της από τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού. Το ΜέΡΑ25 δεσμευόμαστε να φέρουμε τροπολογία για άμεση κατάργηση της προπληρωμής, που βέβαια εσείς δεν θα κάνετε αποδεκτή όχι γιατί διαφωνείτε αλλά γιατί επιλέξατε να είστε δέσμιοι των δανειστών – όπως ακριβώς και οι προκάτοχοί σας.

Αυτά έχει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ, η συμμόρφωση με το 3ο και κατόπιν με το 4ο Μνημόνιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ Θα σας αναγκάζει καθημερινά να αυτο-καταργείστε (όπως ακριβώς αυτό-καταργήθηκαν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ). Θα σας αναγκάζει να σερνόσαστε σε αναποτελεσματικές, ολοένα αντι-λαϊκότερες και αυταρχικότερες πολιτικές.

Ο κ. Πρωθυπουργός ονειρεύεται ότι οι δανειστές θα τον εκτιμήσουν περισσότερο από τους προκατόχους του, τους οποίους εξευτέλιζαν κατ’ εξακολούθηση. Υπόσχεται ότι θα τους κερδίσει με την αξιοπιστία του ώστε να του μειώσουν τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος

Ο κ. Πρωθυπουργός ονειρεύεται ότι οι δανειστές θα τον εκτιμήσουν περισσότερο από τους προκατόχους του, τους οποίους εξευτέλιζαν κατ’ εξακολούθηση. Υπόσχεται ότι θα τους κερδίσει με την αξιοπιστία του ώστε να του μειώσουν τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος.

Έχω νέα για σας κ. Μητσοτάκη: Την αξιοπιστία του κ. Τσίπρα, στα μάτια των δανειστών, δεν θα την φτάσετε ποτέ. Όσο και να προσπαθήσετε, όσο κατακλυσμική κι αν είναι η λαίλαπα νομοσχεδίων των πρώτων σας 100 ημερών, οι Μέρκελ, Σολτζ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Σια θα παραμείνουν πιο εντυπωσιασμένοι από την αποτελεσματικότητα με την οποία ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το ΕΚΑΣ, παρήγαγε υπερ-πλεονάσματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: