Γιαγιά έφερε στον κόσμο το εγγόνι της για νιώσει η κόρη της τη μητρότητα

Ένα δώρο ζωής στην κόρη της έκανε μια 55χρονη γυναίκα, η οποία δέχθηκε να γίνει παρένθετη μητέρα και να φέρει στον κόσμο το εγγόνι της.

Η 31χρονη Tracey Smith είχε διαγνωσθεί με το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser (MRKH), δεν είχε δηλαδή μήτρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποκτήσει παιδί με βιολογικό τρόπο, γι’ αυτό και η μητέρα της, Emma Miles, αποφάσισε να τη βοηθήσει να νιώσει τη μητρότητα.

Τα ωάρια της κ. Smith λειτουργούσαν φυσιολογικά κάτι που βοήθησε να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση με τον σύζυγό της και το ωάριο εμφυτεύθηκε στη μήτρα της 55χρονης. Αν και βρισκόταν στην εμμηνόπαυση, η Emma είχε μια μήτρα αρκετά υγιή για να φιλοξενήσει το έμβρυο, αν και χρειάστηκε να χάσει περίπου 38 κιλά για να φτάσει σε ένα υγιές βάρος και να υποβληθεί και σε λήψη ορμονών.

Η Emma Miles, υπάλληλος σε υπεραγορά, γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους περίπου 3,5 κιλών, την Evie Siân Emma Smith, στις 16 Ιανουαρίου.

«Παρά την ηλικία μου δεν ανησυχούσα καθόλου για τη γέννα. Όλη μου η συγκέντρωση ήταν στο να κάνω αυτό το τόσο ξεχωριστό πράγμα για την κόρη μου. Δεν αισθάνομαι πιο δεμένη με την εγγονή μου, απ’ ότι θα ήταν κάθε άλλη περήφανη γιαγιά. Η Tracey είναι η κόρη μου και θα έκανα τα πάντα για αυτήν για να γίνει μητέρα», είπε.

«Τώρα επέστρεψα στη δουλειά τη φυσιολογική ζωή μου, αλλά προσφέρθηκα να το κάνω ξανά, αν θέλουν η Evie να αποκτήσει ένα αδελφάκι», αποκάλυψε ακόμα η 55χρονη.

Η Emma Miles αποτελεί μία από τις γηραιότερες παρένθετες μητέρες στη Βρετανία ενώ η γηραιότερη παρένθετη μητέρα στον κόσμο είναι η Ελληνίδα Αναστασία Όντου, η οποία σε ηλικία 67 ετών γέννησε επίσης το εγγόνι της.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: