Για την τουρκική προκλητικότητα ενημερώνει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Νίκος Δένδιας

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει αύριο, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Το μήνυμα που θα στείλει από την Αθήνα, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα αφορά και την Τουρκία.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι συνομιλίες θα εστιασθούν στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, την κατάσταση στο Αφγανιστάν, τη Λευκορωσία, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Αιθιοπία.

Επίσης, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής πλευράς, ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στην περιοχή.

Τέλος, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ριάντ αλ-Μάλικι.

Αργότερα, στις 18:00, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει ως ομιλητής, επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης, στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής και Επιτροπής Πολιτικής Ασφάλειας της 66ης Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: