Για πρώτη φορά οκτώ κόμματα στη Βουλή της Κύπρου

Η νέα Βουλή των Αντιπροσώπων θα κληθεί να λάβει κρίσιμες και σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Κύπρου, τονίζει σε αποψινή δήλωση του για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, το οποίο φέρνει στο κοινοβούλιο οκτώ κόμματα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , Νίκος Αναστασιάδης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ως θεματοφύλακας του Συντάγματος, «θα τιμήσω τον θεσμικό μου ρόλο στη δημιουργία κλίματος ενότητας και συναίνεσης, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας, είτε αυτές αφορούν το εθνικό μας θέμα είτε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ομάδες πολιτών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν», διαβεβαιώνει ο Κύπριος πρόεδρος.

Με γραπτή δήλωση ο κ. Αναστασιάδης συγχαίρει όσους ο λαός τίμησε με την ψήφο του και τονίζει ότι « η ετυμηγορία του είναι απόλυτα σεβαστή».

Τέλος , σημειώνει πως η απόφαση μεγάλου μέρους του εκλογικού Σώματος να απέχει από τις εκλογές, θα προβληματίσει όλους.

Τα αποτελέσματα

Με καταγεγραμμένο παγκύπρια το 77,6% των ψήφων των σημερινών βουλευτικών εκλογών, οκτώ κόμματα μπαίνουν στην βουλή, ενώ η αποχή έφτασε το 33.74%.

Στο 77,6% τα ποσοστά των κομμάτων, που εξασφαλίζουν είσοδο στη Βουλή, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, είναι:

Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) 31,16%

ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις 25.66%

Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ) 14.35%

ΕΔΕΚ- Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών 6,09%

Συμμαχία Πολιτών 5,85%

Αλληλεγγύη 5,28%

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) 3,79%

real.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: