Για πρώτη φορά γυναίκα έγινε αρχηγός της Σχολής Ικάρων (εικόνες)

H Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η εκδήλωση ορκωμοσίας των νέων ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας έγινε ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθους συγγενών και φίλων των στρατευμένων.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είναι κόρη της παιδιάτρου Ασπασίας Μούτου και του καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρη Κωνσταντίνου, που έχασε τη ζωή του στις κορυφές των Άνδεων, όταν είχε πάει για ορειβασία, μια τραγωδία που είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο καθηγητής του ΕΑΠ, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, σχολίασε: «Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων. Κόρη του αείμνηστου παιδικού μου φίλου καθηγητή της νευροχειρουργικής του Παν. Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου, που τόσο άδικα έφυγε σε ορειβασία. Αυτός την καμαρώνει από ψηλά. Ήλιοι εμείς συγχαίρουμε την πατρινοπούλα για τις επιδόσεις της ευχόμενοι να ναι καλότυχη στην θαυμάσια μέχρι σήμερα εξέλιξη της».

Η μεγάλη αγάπη της για τα αεροπλάνα

Η αγάπη της για τα αεροπλάνα καλλιεργήθηκε από τα γυμνασιακά της χρόνια και την έκανε να φύγει από την οικογενειακή «παράδοση» που υπηρετεί την ιατρική, φτάνοντας να γίνει τελικά η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται αρχηγός της Σχολής Ικάρων.

Το 2016, όταν ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είχε καταφέρει να εισαχθεί δεύτερη στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ)- Ιπτάμενοι, είχε δηλώσει: «Είναι αρκετά δύσκολη σχολή αλλά ξεκινάω αισιόδοξα και ελπίζω να τα καταφέρω. Αυτή η σχολή είναι συνδυασμός κατ’ αρχήν θέλησης, συνειδητής επιλογής, μελέτης και δεξιοτήτων. Από το γuμνάσιο μου μπήκε η ιδέα και δεν μπορούσα να σκεφτώ τι άλλο θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου».

“Δεν είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα. Όποιος προσπαθεί, επιτυγχάνει”

«Μικρή σκεφτόμουν να γίνω γιατρός διότι ήταν οι γονείς μου, αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία. Αγαπώ πολύ τα αεροπλάνα κι έτσι σιγά — σιγά καταστάλαξα σε αυτό» είχε αναφέρει σημειώνοντας ότι δεν τη φοβίζει το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα καθώς πιστεύει «πως δεν είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα. Όποιος προσπαθεί, επιτυγχάνει. Ελπίζω να τα καταφέρω διότι πρόκειται για στρατό και στη συνέχεια στοχεύω να είμαι ανάμεσα σε αυτούς που θα επιλεγούν για τις πτήσεις. Πιστεύω ότι όποιος βάλει στόχο που να τον θέλει πραγματικά και να είναι διατεθειμένος για μικρές θυσίες θα τον πετύχει», έχει πει παλαιότερα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: