Για να οδηγείτε με ασφάλεια πρέπει να τρώτε σωστά

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να συνδυάζουμε τις διακοπές μας με το φαγητό. Με δύο λόγια κάνουμε διατροφικές κραιπάλες. Κάποιοι συνδυάζουν το φαγητό με το ποτό. Μεγάλο λάθος. Και αυτοί που κάνουν το μεγαλύτερο λάθος είναι όταν μετά από ένα γλέντι  ξεκινούν το ταξίδι της επιστροφής.

Η Seat  αποκλειστικά για τους καλοφαγάδες αλλά επιπόλαιους οδηγούς προτείνει σε όλους να διαβάσουν  τις διατροφικές της συμβουλές.

Σύμφωνα λοιπόν με τη ισπανική εταιρεία όταν οδηγούμε «καίμε» σε καθημερινή βάση μόνο 1.000 έως 1.350 θερμίδες .Αν ο οδηγός φάει και μετά έχει προγραμματίσει ταξίδι δεν πρέπει να «βάλει» στον οργανισμό του πάνω  από 2.000 έως 2.500 θερμίδες.

Οι διατροφολόγοι  της  SEAT υποστηρίζουν  ότι δεν πρέπει να οδηγούμε νηστικοί, καθώς τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν ζάλη. Η ακόμη να αποσπαστεί  η προσοχή του οδηγού από την …πείνα.

Αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει  οι οδηγοί  να καταναλώνουν μεγάλα γεύματα πριν την οδήγηση. Η  απόδοση μειώνεται κατά 10% .Μπορεί να προκαλέσει ακόμη υπνηλία. Ένα δευτερόλεπτο να κλείσουν  τα μάτια φθάνει για να γίνει το κακό.

Ποια είναι όμως τα φαγητά που πρέπει να αποφεύγουμε πριν την οδήγηση;

Η SEAT στη σχετική λίστα βάζει τηγανητά, πικάντικα, σάλτσες, ρύζι, φασόλια, ζυμαρικά, ενώ τα κιτρικά φρούτα, τα κρεμμύδια και οι ντομάτες, παρόλο που είναι υγιεινά προκαλούν όξινη δυσπεψία.

Τα  ενεργειακά ποτά είναι απαγορευμένα.

Στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι σημαντικό να πίνετε υγρά.

Καλύτερο από όλα είναι το νερό. Αλλά και οι χυμοί φρούτων δεν κάνουν κακό.

Αν ξεκινήσει ο οδηγός ένα ταξίδι τις πρωινές ώρες  το σωστό μενού πρέπει να περιλαμβάνει καφέ ή τσάι, δυο φέτες ψωμί του τοστ με ζαμπόν ή τυρί και κομμάτια φρούτων.

Αν ξεκινήσει μεσημέρι , τότε  ένα  σάντουιτς  χωρίς κρέας είναι ότι καλύτερο.  Ενδείκνυται πάντως  ψητό κρέας ή ψάρι, φρούτα, νερό, καφές ή τσάι. Τέλος, το σνακ σας μπορεί να περιέχει φρούτο, γιαούρτι και νερό.

Πρέπει να ξέρετε ότι  σε κάποιες ευρωπαϊκές  χώρες  η κατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης δεν απαγορεύεται αλλά σε κάποιες άλλες απαγορεύεται όπως ακριβώς  η χρήση του κινητού. Η Seat μας πληροφορεί ότι στην Ισπανία όταν ο τροχονόμος σε εντοπίσει να οδηγείς και να τρως σου κόβει χρηματικό πρόστιμο  200 ευρώ.

 

 

 

Για να οδηγείτε με ασφάλεια πρέπει να τρώτε σωστά gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: