"Για ένα πιάτο γεμάτο" στην Κ. Μακεδονία

«Για ένα πιάτο γεμάτο» στην Κ. Μακεδονία

"Για ένα πιάτο γεμάτο" στην Κ. Μακεδονία
Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου, στην έδρα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλο και εκπροσώπους του Ράδιο Θεσσαλονίκη με τη συνεργασία του οποίου θα υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση, έχουν οριστεί δεκαέξι σημεία, κυρίως σε δημαρχεία, πλατείες, δημόσια κτίρια και κτίρια συλλόγων μεγάλων δήμων της περιφέρειας για τη συλλογή τροφίμων, τα οποία δεν αλλοιώνονται εκτός ψυγείου και δε χρήζουν άλλου είδους συντήρησης. Στην προσπάθεια θα συμμετάσχουν εντεταλμένοι σύμβουλοι των περιφερειακών ενοτήτων, υπάλληλοι και εθελοντές.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας, ανοίγοντας μια «κοινωνική ομπρέλα». Πρώτη προτεραιότητα για μας αποτελεί η καταπολέμηση της φτώχειας και η αναχαίτιση της ανεργίας τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: Μπροστά στη μεγάλη ευκαιρία για ανάκαμψη και για έξοδο από τα αδιέξοδα της κρίσης, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας οφείλουν να δουλέψουν μαζί και να συνεργαστούν σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση το θεμελιώδες πεδίο της κοινωνικής συνοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου Μακεδονία δεκατέσσερις χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε ενοριακά συσσίτια και άλλοι τρεις χιλιάδες παραλαμβάνουν μερίδες φαγητού, ενώ ακόμη μεγαλύτερος είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός όσων σιτίζονται σε συσσίτια και οργανωμένες δράσεις δήμων, ενώ υπολογίζεται ότι διακόσιες τριανταπέντε χιλιάδες άνθρωποι σύμφωνα με στοιχεία της περιφέρειας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα κοινωνικές δράσεις της ΠΚΜ και πρόσθεσε ότι για την επόμενη προγραμματική περίοδο έχει εξασφαλιστεί η εκταμίευση 300 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ ταυτόχρονα διεκδικείται από την περιφέρεια ακόμη 1 εκατομμύριο ευρώ από το νεοσύστατο «Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους». Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, στις αρχές του 2015 η ΠΚΜ θα αξιοποιήσει κονδύλια ύψους 285.000 ευρώ για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων, σε άπορους, άστεγους και νέες κατηγορίες συνανθρώπων, που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: