Για 30 χρόνια η Ελένη Μενεγάκη δεν ακολούθησε τη μόδα, ακολούθησε όμως το ένστικτό της

Για 30 χρόνια η Ελένη Μενεγάκη δεν ακολούθησε τη μόδα, ακολούθησε όμως το ένστικτό της

«Πόσο ακόμα νομίζετε ότι ο κόσμος θα είναι στα πόδια σας; Γιατί νομίζεις ότι έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος είναι στα πόδια μου; Δεν είναι καθόλου έτσι», τάδε έφη Ελένη Μενεγάκη τον Νοέμβριο του 1993. Η συμπαρουσιάστρια τότε του Γιώργου Πολυχρονίου στο τηλεπαιχνίδι «Μega Banca» δίνει συνέντευξη στο Max και στην Έφη Αλεβίζου, φωτογραφίζεται τυλιγμένη σε ένα μαύρο σεντόνι και κάνει ίσως το μοναδικό λάθος σε δήλωσή της: πιστεύει πως «ο κόσμος δεν είναι στα πόδια της». Πόσο έξω μπορεί να πέφτει…

Σχεδόν 30 χρόνια αργότερα, μετά από πολλά «χρυσά» συμβόλαια, χιλιάδες δημοσιεύματα, άπειρη αγάπη που εισέπραξε από το κοινό και μία καθημερινή παρουσία στον τηλεοπτικό αέρα, η «Ελένη μας» αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα, να απέχει από την τηλεόραση για τον επόμενο χρόνο. Να «βγάλει» για λίγο -και όχι «να κρεμάσει»- τα «παπούτσια» της. Η «Ελένη μας» αποφασίζει μετά από το πρώτο «Καλημέρα σας, πάμε να πιούμε μαζί τον Πρωινό μας Καφέ» που αναφώνησε το 1995 στη συχνότητα του ANT1, να μην μας καλησπερίσει τη νέα σεζόν. Όταν το ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες live, όπως άλλωστε έχει κάνει σχεδόν με όλα τα σημαντικά πράγματα που την αφορούν όλα αυτά τα χρόνια, όλες νιώσαμε μέσα μας ένα μικρό «τσίμπημα». Αυτό το «κενό» που αισθάνεσαι όταν μετακομίζεις, όταν αλλάζεις δουλειά, όταν ξεκόβεις με έναν κολλητό. Σαν να χάνεται ένα μέρος της παιδικής μας ηλικίας και κάποιος μας υποχρεώνει να περάσουμε από την εποχή της αθωότητας σε μία φάση ενηλικίωσης. Η Ελένη Μενεγάκη δεν είναι μόνο ένα τηλεοπτικό φαινόμενο, δεν είναι μόνο η πιο επιτυχημένη παρουσιάστρια που πέρασε ποτέ από τη χώρα μας, είναι μία «σταθερά» που μας ενοχλεί λίγο το να πρέπει να τη «μεταβάλλουμε».

Η ξανθιά παρουσιάστρια σε αυτά τα χρόνια on camera έκανε δύο γάμους, πήρε ένα διαζύγιο, έκανε 4 παιδιά και λατρεύτηκε από άντρες, αλλά κυρίως από γυναίκες, όσο καμία άλλη. Η εξέλιξη της μπροστά στα φώτα δεν ήταν μόνο προσωπική αλλά και ενδυματολογική. Από τις τουαλέτες του Πάνου Ζήνα που φορούσε παρουσιάζοντας τα καλλιστεία του ΑΝΤ1, στα bodycon, μονόχρωμα φορέματα που τη βλέπουμε να αποθεώνει με το στυλ της στην εκπομπή της «Ελένη» κάθε μεσημέρι στον Alpha, η Μενεγάκη δεν μπήκε πότε στη λογική να φορέσει πράγματα που ήταν στη μόδα αλλά «δεν ήταν εκείνη».

Και αυτό ίσως είναι το κλειδί πίσω από τη μεγάλη απήχηση που έχουν όλα της τα looks, το ότι εκφράζουν αυτό που είναι και απευθύνονται σε γυναίκες που θέλουν να έχουν αυτοπεποίθηση και να νιώθουν καλά μέσα στα ρούχα τους, όχι σε trend setters που κυνηγάνε την εναλλαγή των τάσεων και τις διεθνείς επιταγές της μόδας.
Flare pants, λευκά και κόκκινα φορέματα, floral tops και αυστηρά μονοχρωματικά σύνολα έχουν διαδεχτεί τα τελευταία χρόνια τα ροζ matching sets, τα lingerie φορέματα, τα μεσάτα κοστούμια με bustier και τις loud χρωματικά επιλογές.

Όπως θα δεις και στις 30 φωτογραφίες της παρακάτω gallery, από το 1996 έως και σήμερα, η «Βασίλισσα της Πρωινής Ζώνης» (το πιο αγαπημένο μας κλισέ προς αναπαραγωγή!) έχει ωριμάσει, έχει εξελιχθεί αλλά «δεν έχει χαθεί στην μετάφραση». Ποτέ δεν αγωνιούσε να υιοθετήσει τα trends, ποτέ δεν πάλεψε να χωρέσει τη δυναμική της προσωπικότητα μέσα σε ένα print που δεν πιστεύει, μέσα σε ένα σύνολο που δεν την εκφράζει. Η μεγαλύτερη στυλιστική επιτυχία της Ελένης όλα αυτά τα χρόνια ήταν πως έμεινε πιστή στην αντίληψή της περί μόδας και έκανε πράξη αυτό που έχουμε γράψει ένα εκατομμύριο φορές, «μία γυναίκα είναι όμορφη όταν νιώθει όμορφα μέσα σε αυτό που φοράει». Και η Ελένη είναι μία από τις «ομορφότερες» γυναίκες που έχουν περάσει ποτέ από την ελληνική τηλεόραση #diplis
 Μην αγοράσεις μαγιό αν δεν προσέξεις πρώτα αυτά τα τρία σημεία…

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: