ΓΕΣ: Ελληνικά Apache και αμερικανικά ελικόπτερα κάνουν βολές στο Αιγαίο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ένα εντυπωσιακό βίντεο, μαζί με φωτογραφίες, από τις βολές ελληνικών Apache και αμερικανικών ελικοπτέρων έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Το βίντεο είναι τραβηγμένο μέσα από το Apache και φαίνεται η στιγμή που εκτοξεύονται οι πύραυλοι κατά τη διάρκεια των βολών επιθετικών ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ» και της 12th Combat Aviation Brigade των ΗΠΑ, στο πεδίο βολής «ΚΑΡΑΒΙΑ».

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:


Οι βολές πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «NIKE-23». Η διεξαγωγή της ΤΑΜΣ υλοποιήθηκε με κοινή σχεδίαση και επιχειρησιακή συνεργασία των ελληνικών και αμερικανικών επιθετικών ελικοπτέρων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και πολυμερές πλαίσιο.

Δείτε φωτογραφίες:




.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: