Γεροβασίλη: Η πολιτική και ο προϋπολογισμός της ΝΔ είναι οργουελικής έμπνευσης


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2020.

Η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας «οργουελικής έμπνευσης» και το επιτελικό κράτος «πελατειακό».

«Η πολιτική και ο προϋπολογισμός της ΝΔ είναι οργουελικής έμπνευσης. Λένε «άριστοι» και εννοούν «αρεστοί». Λένε «επιτελικό» κράτος και εννοούν πελατειακό και ετσιθελικό».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αθέμιτες προσλήψεις και διπλασιασμό των μετακλητών:

«Με την λάσπη που έριξε η ΝΔ για τους μετακλητούς χτίζει το επιτελείο της με διπλάσιους μετακλητούς με πολλαπλάσιες αμοιβές. Η ΝΔ παριστάνει ότι ενδιαφέρεται για τα σώματα ασφαλείας, ωστόσο στον Προϋπολογισμό του αρμόδιου υπουργείου βλέπουμε αύξηση 5 εκατομμυρίων ευρώ σε παροχές για τα γραφεία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου. Η Κυβέρνηση προσλαμβάνει εκτός Πανελληνίων χιλιάδες ειδικούς φρουρούς και με 2-3 μήνες εκπαίδευση μόνο, οπλίζει το χέρι τους και τους βγάζει στο δρόμο».

Παράλληλα την κατηγόρησε ότι καλλιεργεί το αίσθημα της ανασφάλειας στους πολίτες και μίλησε για την ύπαρξη ακραίων φωνών στα Σώματα Ασφαλείας:

«Κάποιοι στην κυβέρνηση επιδιώκουν συνειδητά την αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας των πολιτών για να δικαιολογήσουν τα μέτρα που παίρνουν. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να εγγυάται ότι το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας κάνει τη δουλειά του σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους και να το προστατεύει από αυτούς που προσπαθούν με ακραίες φωνές να το καπηλευτούν και να το εξαχρειώσουν».

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: