Γεροβασίλη: Δεν θα απολυθούν από το Δημόσιο όσοι κρίθηκαν μη επαρκείς

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επικαλέστηκε σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα καθοριστούν οι τομείς, στους οποίους θα διανεμηθεί το 1,1 δισ. ευρώ από την υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Η έξοδος από τα μνημόνια είναι ορατή μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι καλή και πως για πρώτη φορά από το 2009 η χώρα παρουσιάζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η κα. Γεροβασίλη αναφέρθηκε ακόμα στην πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση να διεξαχθούν ταυτόχρονα τριπλές εκλογές, λέγοντας ότι «δεν είναι ορθό να μπαίνουμε σε τριπλές διαδικασίες, διότι αλλοιώνεται το αποτέλεσμα και χάνεται το διακύβευμα της κάθε εκλογής».

Σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, η κα. Γεροβασίλη κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις όσων υπαλλήλων κρίθηκαν ως μη επαρκείς και ότι στόχος είναι η βελτίωσή τους με επιμόρφωση ή με αλλαγή θέσης, ενώ, για τις περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων,είπε ότι οι διαδικασίες ελέγχων προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και ήδη οι φάκελοι περίπου 1.130 περιπτώσεων έχουν διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: