Γερμανία: Το 57% έχει αρνητική άποψη για τον Άρμιν Λάσετ μετά τις καταστροφές στη δυτική Γερμανία

Επιβαρυντική φαίνεται ότι ήταν και η αρνητική δημοσιότητα που έλαβε το περιστατικό με τον ίδιο να γελάει, ενώ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφραζε τη θλίψη του για τα θύματα της θεομηνίας

Τουλάχιστον ένας στους δύο Γερμανούς βλέπει επικριτικά τη στάση του υποψήφιου Καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και Πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας — Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ κατά τις πρόσφατες πλημμύρες, οι οποίες μάλιστα έπληξαν ιδιαίτερα το κρατίδιό του. Επιβαρυντική φαίνεται ότι ήταν και η αρνητική δημοσιότητα που έλαβε το περιστατικό με τον ίδιο να γελάει, ενώ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφραζε τη θλίψη του για τα θύματα της θεομηνίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της Bild am Sonntag, το 57% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τους χειρισμούς του κ. Λάσετ, ενώ μόλις το 23% τις βλέπει θετικά. Στο ίδιο πνεύμα, αρνητικές είναι οι κρίσεις του 46% για την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, για τη στάση της οποίας εκφράζεται θετικά μόνο το 22%. Καλύτερες είναι οι απόψεις για τον υπουργό Οικονομικών και υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την Καγκελαρία Όλαφ Σολτς, με 39% θετικές κρίσεις και 29% αρνητικές. Ακόμη πιο θετικό είναι το ισοζύγιο των απόψεων για την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με 60% θετικές γνώμες και 25% αρνητικές.

Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα και υπήρχε η δυνατότητα για απευθείας επιλογή Καγκελάριου, ο κ. Λάσετ θα εξασφάλιζε 15%, με απώλεια 5 μονάδων από την προηγούμενη εβδομάδα, η κυρία Μπέρμποκ θα παρέμενε στο 14% και ο κ. Σολτς, αυξάνοντας τη δύναμή του κατά 3 μονάδες, θα έφτανε το 21%.

Πηγή: ΑΠΕ — ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: