Γερμανία: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε τρένα και λεωφορεία

Η χρήση της μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στη Γερμανία από τις 2 Φεβρουαρίου στα μέσα μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων, τρένα και λεωφορεία, δεδομένου ότι η υγειονομική κατάσταση θα είναι ομαλή, ανακοίνωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες συνιστάται να συνεχίσουν να φορούν μάσκα στα μέσα μεταφοράς «στη βάση της ατομικής ευθύνης και εθελοντικά», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ στο Βερολίνο.

«Η ασθένεια δεν πρέπει να υποτιμηθεί», προειδοποίησε. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις, οι μάσκες FFP2 θα παρέμεναν υποχρεωτικές στα λεωφορεία και στα τρένα μεγάλων αποστάσεων έως τις 7 Απριλίου.

Όμως «η κατάσταση με τις λοιμώξεις έχει σταθεροποιηθεί», εξήγησε, λαμβανομένου υπόψη του υψηλού ποσοστού ανοσίας του πληθυσμού. Εξάλλου, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι «τεταμένη αλλά διαχειρίσιμη».

Στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνασπισμού υπό τον σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς, ο φιλελεύθερος εταίρος (FDP), που κατέχει το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών, είχε ασκήσει πίεση τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να εγκαταλειφθεί η απαίτηση για χρήση της μάσκας στα τρένα μεγάλων αποστάσεων.

Μερικές περιοχές όπως η Βαυαρία έχουν άρει ήδη την υποχρέωση χρήσης της μάσκας στα τοπικά μέσα μεταφοράς και άλλες, κυρίως η πρωτεύουσα Βερολίνο, ετοιμάζονται να το κάνουν τις ερχόμενες εβδομάδες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: