Γερμανία: Προβάδισμα 5,5% δίνει στους Σοσιαλδημοκράτες νέα δημοσκόπηση

Αγεφύρωτη παραμένει η διαφορά σύμφωνα με την Bild — Σταθερό στο 20,5% το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών (φωτογραφία) — Στο 15% οι πράσινοι που συνεχίζουν να χάνουν έδαφος

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, φέρει και πάλι τους Σοσιαλδημοκράτες να προηγούνται.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία θα δημοσιευτεί αναλυτικά στο αυριανό της φύλλο, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με σταθερό ποσοστό (26%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) παραμένουν δεύτεροι με επίσης σταθερό το ποσοστό τους 20,5 %.

Οι Πράσινοι, αντιθέτως, παραμένουν μεν τρίτο κόμμα, αλλά χάνουν μισή ποσοστιαία μονάδα και το ποσοστό τους διαμορφώνεται στο 15%. Ακολουθούν οι (επίσης) σταθεροί Φιλελεύθεροι (FDP) με 12,5 %. Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει άνοδο 0,5% και το ποσοστό της ανέρχεται στο 11,5%, ενώ η Αριστερά (Die Linke) με 6,5 % διατηρεί επίσης το ποσοστό της προηγούμενης εβδομάδας. Τα άλλα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά και πάλι το 8 %.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: