Γερμανία: Πρόταση για περικοπή επιδομάτων σε πρόσφυγες που δεν ενσωματώνονται

Οι πρόσφυγες που αρνούνται να ενσωματωθούν ενδέχεται να λαμβάνουν μειωμένα προνοιακά επιδόματα, προειδοποίησε η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας Αντρέα Νάλες, καθώς το Ινστιτούτο για την Γερμανική Οικονομία ( IW) υπολογίζει το κόστος της φροντίδας των προσφύγων για την Γερμανία στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2016 και το 2017.

Τα χρήματα αυτά αφορούν μαθήματα γερμανικών, διαμονή, διατροφή, περίθαλψη και διαδικασίες ενσωμάτωσης. Αν οι προβλέψεις επαληθευτούν, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να χρειαστεί νέο δανεισμό το αργότερο το 2017, επισημαίνουν οι οικονομολόγοι του IW.

«Όποιος φθάνει στην Γερμανία προκειμένου να αναζητήσει καταφύγιο και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες και τις αξίες μας», γράφει η κ. Νάλες σε άρθρο της στην Frankfurter Allgemeine Zeitung και εξηγεί ότι θα μειώνονται τα επιδόματα «εκείνων που στέλνουν το μήνυμα ότι δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν».

Η κ. Νάλες στέκεται στην ανάγκη οι πρόσφυγες να μαθαίνουν τη γερμανική γλώσσα, για να μπορούν μακροπρόθεσμα να αυτοσυντηρηθούν, «χρησιμοποιώντας όλες τις δεξιότητες και τις δυνάμεις τους». Το ίδιο άλλωστε πρέπει, σύμφωνα με την κ. Νάλες, να ισχύει και για τους μετανάστες από άλλες χώρες της Ε.Ε. που ζουν στην Γερμανία. «Οι τοπικές αρχές δεν μπορούν να φροντίζουν επ” αόριστον άπορους πολίτες της Ε.Ε.», τόνισε, για να προσθέσει ότι «αυτό δεν ήταν ποτέ η ιδέα της ευρωπαϊκής ελευθερίας μετακίνησης, που είναι μεταξύ των μεγαλύτερων επιτευγμάτων της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: