Γερμανία: Ο ελιγμός της Αναλένα Μπέρμποκ, όταν είδε… αυγό να εκτοξεύεται προς το μέρος της (βίντεο)

Άγνωστος άνδρας στόχευσε με το αυγό την «Πράσινη» πολιτικό σε εκδήλωση προεκλογικής εκστρατείας — Έκανε τον «σωστό» ελιγμό, με αποτέλεσμα να αστοχήσει

Για να στηρίξει την υποψήφια των Πρασίνων, Μόνα Νόιερμπακ, ενόψει των τοπικών εκλογών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (15 Μαΐου), η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, βρέθηκε σε εκδήλωση για να της πλέξει το εγκώμιο, όταν ξαφνικά ένας άγνωστος άνδρας άρχισε να της πετάει αυγά.

Άμεση ήταν η αντίδραση των σωματοφυλάκων της, όπως φαίνεται και από το σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στα γερμανικά ΜΜΕ με την Αναλένα να ελίσσεται και ευτυχώς, ούτε γάτα, ούτε ζημιά.


Το περιστατικό σημειώθηκε χθες σε εκδήλωση προεκλογικής εκστρατείας των Πρασίνων στο Βούπερταλ με την «Πράσινη» Αναλένα να μην χάνει την ψυχραιμία της.

Για καλή της τύχη, τα αυγά δεν βρήκαν τον στόχο τους.

Η ίδια συνέχισε την ομιλία της, και απευθυνόμενη στον άγνωστο άνδρα που την έβαλε στο… μάτι, του είπε: «Μπορείς να πετάξεις όσα αυγά θέλεις». «Δεν τρομάζω», πρόσθεσε και κατηγόρησε τον άνδρα για τον αμφιλεγόμενο δρόμο που ακολουθεί σε ότι αφορά το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, η αστυνομία του Βούπερταλ έχει στην διάθεσή της τα στοιχεία του νεαρού άνδρα και σε βάρος του έχει κατατεθεί μήνυση για «απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: