Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ υποψήφιος καγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης

Αποσύρθηκε από την κούρσα για την Καγκελαρία ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ – Μετά από συνεδρίαση επτά ωρών, αποφασίστηκε ότι ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών θα ηγηθεί του CDU 

Ύστερα από δέκα ημέρες σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης, ο Βαυαρός αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών Μάρκους Ζέντερ ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών, Άρμιν Λάσετ, θα ηγηθεί της Χριστιανικής Ένωσης ως υποψήφιος καγκελάριος ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και υποψήφιος για το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Μάρκους Ζέντερ αποδέχθηκε το αποτέλεσμα της χθεσινής μαραθώνιας ψηφοφορίας του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) που έδωσε την υποστήριξή του στον Λάσετ.

«O κύβος ερρίφθη. Ο Αρμιν Λάσετ θα είναι ο υποψήφιος Καγκελάριος της Χριστιανικής Ενωσης», δήλωσε σήμερα ο Μάρκους Ζέντερ.

Έπειτα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση που διήρκεσε επτά ώρες, 31 από τα μέλη του προεδρείου ψήφισαν υπέρ του Λάσετ ως υποψήφιου Καγκελάριου, εννέα υπέρ του Ζέντερ και έξι απείχαν.

Την υποψηφιότητα Λάσετ υποστήριξαν η υπουργός Άμυνας και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, σειρά πρωθυπουργών αλλά και ο πρόεδρος της βουλής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Χθες ο Σόιμπλε επισήμανε ότι σήμερα θα πρέπει οι πρόεδροι των δύο χριστιανικών κομμάτων να ανακοινώσουν το όνομα του κοινού υποψήφιου καγκελαρίου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: