Γερμανία: Η Μπέρμποκ «κλείνει το μάτι» για συγκυβέρνηση με το SPD

Η υποψήφια καγκελάριος των Πράσινων δεν έκρυψε την προτίμησή της να συνεργαστεί με τους Σοσιαλδημοκράτες και αποκλείει τη συμμαχία με τους αριστερούς του Die Linke

Η υποψήφια καγκελάριος των Πράσινων Aναλένα Μπέρμποκ τονίζει την αποφασιστικότητά της να ηγηθεί τη επόμενης κυβέρνησης. Ως εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό θα προτιμούσε το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD).

«Θα ηγηθώ της επόμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης και σε ότι αφορά το περιεχόμενο αλλά και προσωπικά. Ως κυβερνητικό εταίρο θα προτιμούσα το SPD», δήλωσε στην εφημερίδα της Κολωνίας Kοelner Stadt-Anzeiger.

H ηγέτης των Πρασίνων πιστεύει ότι «μια κυβερνητική συμμαχία με την Αριστερά (Die Linke) αποκλείεται εκ των πραγμάτων λόγω των θέσεών της σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ασκήσει μια ενεργή, φιλοευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική. Για να γίνει αυτό απαιτείται ένας συνασπισμός στον οποίο όλα τα συμμετέχοντα κόμματα να υποστηρίζουν πλήρως την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική», τόνισε η Μπέρμποκ, η οποία χαρακτήρισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου «εκλογές κατεύθυνσης».

Η υποψήφια καγκελάριος των Πράσινων είπε επίσης ότι «Η ερχόμενη κυβέρνηση είναι η τελευταία, οι αποφάσεις της οποίας μπορούν να έχουν ακόμα σχετική επιρροή στην εξέλιξη της υπερθέρμανσης του πλανήτη». Επίσης, τόνισε ότι «Συνολική αλλαγή πορείας μπορεί να υπάρξει μόνο με τους Πράσινους. Για παράδειγμα, θέλουμε μέσω αλλαγών να διατηρήσουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος — με επενδύσεις σε καλούς παιδικούς σταθμούς, σχολεία, νοσοκομεία, πισίνες και αθλητικούς συλλόγους. Διαφορετικά αυτοί οι τόποι συνύπαρξης των πολιτών θα καταρρεύσουν», όπως είπε.

Για το σκοπό αυτό «το κόμμα μου θέλει να συμπληρώσει το φρένο χρέους με ένα “κανόνα επενδύσεων”, o oποίος να επιτρέπει την ανανέωση των υποδομών. Η πολιτική της αναμονής οδήγησε σε μαρασμό τους. Η Γερμανία ως επιχειρηματικός χώρος καταρρέει — κυριολεκτικά. Αυτή η πολιτική δεν ήταν μια πολιτική για το μέλλον, αλλά σε βάρος της ευημερίας στη χώρα μας. Όποιος δεν την θέλει είναι καλύτερα να πάει στην αντιπολίτευση», τόνισε η Μπέρμποκ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: