Γερμανία: Η 38χρονη Ζιέμτε Μέλερ θεωρείται φαβορί για το υπουργείο Άμυνας

Η Μέλερ εγκατάλειψε το χώρο της εκπαίδευσης για την πολιτική, μιλάει άπταιστα γαλλικά και ισπανικά και με την παρουσία της ομορφαίνει το χώρο – Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η Σοσιαλδημοκράτισσα έχει «άστρο» 

To γερμανικό δίκτυο «n-tv» και η εφημερίδα «Bild» σχολιάζουν ότι η γλυκύτατη καστανή Σοσιαλδημοκράτισσα είναι το μεγάλο φαβορί για το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας.

Αν επαληθευτούν τα γερμανικά δημοσιεύματα, τότε το νευραλγικό υπουργείο που μέχρι τώρα είχε αναλάβει η «εκλεκτή» της Άνγκελα Mέρκελ, η Χριστιανοδημοκράτισσα Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπάουερ, θα περάσει στα χέρια της Ζιέμτγιε Μέλερ.

Εντάχθηκε στο κόμμα του SPD το 2010 και σε χρόνο ρεκόρ, κέρδισε την εμπιστοσύνη των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος.

Ο εν αναμονή Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, έχει αναγνωρίσει τις ικανότητές της και την θεωρεί ιδανική για το υπουργείο Άμυνας, αφού είδε δείγματα γραφής της.

Η Μέλερ διετέλεσε εκπρόσωπος σε θέματα αμυντικής πολιτικής στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών.

Εάν επιβεβαιωθούν τα γερμανικά δημοσιεύματα, τότε η γοητευτική Μέλερ θα είναι μία από τους έξι υπουργούς του SPD που θα στελεχώνουν τη νέα κυβέρνηση στη μετά Μέρκελ εποχή.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: