Γερμανία: Ανησυχία προκαλεί η προέλαση του κορονοϊού – Φόβοι για τρίτο κύμα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 25.533 σε ένα 24ωρο.

Συνολικά, ο αριθμός των διαγνωσμένων μολύνσεων κορονοϊού, ανέρχεται στη Γερμανία σε 1.612.648, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, άλλοι 412 ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 29.182 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού SARS-CoV-2 που εξαπλώθηκε ραγδαία στη Βρετανία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Το μολυσμένο άτομο, το οποίο πέταξε στη Φρανκφούρτη από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στις 20 Δεκεμβρίου για να επισκεφθεί συγγενείς, εξετάσθηκε και βρέθηκε θετικό κατά την άφιξή του.

Περαιτέρω γενετική ανάλυση του δείγματος σε ένα εργαστήριο στο Βερολίνο έδειξε ένα κρούσμα Β.1.1.7, όπως είναι γνωστή η ονομασία της μετάλλαξης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του νοτιοδυτικού ομόσπονδου κρατιδίου.

Φόβοι για τρίτο κύμα κορονοϊού στη Γερμανία

Λόγω της συνεχούς αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων στην Γερμανία, εκπρόσωποι Ιατρικών Ενώσεων ζητούν από τους πολίτες να αποφύγουν τις οικογενειακές επισκέψεις κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ο πρόεδρος του «Ένωσης Εντατικής και Ιατρικής Εκατάκτου Ανάγκης» Ούβε Γιάνσενς απηύθυνε μέσω της εφημερίδας «Rheinische Post» την «επείγουσα παράκληση στους πολίτες να μην συναντήσουν καλύτερα τη γιαγιά και τον παππού τους, αλλά να παραμείνουν στα σπίτια τους. Μόνο με τον μέγιστο περιορισμό του αριθμού των επαφών συγγενών μπορεί να προληφθεί το τρίτο κύμα του κορονοϊού», τόνισε.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: