Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα έριξαν πουρέ πατάτας σε πίνακα του Μονέ – Δείτε βίντεο

Στόχος ακτιβιστών για το κλίμα έγινε ο διάσημος πίνακας του Κλοντ Μονέ «Les Meules» ο οποίος εκτίθεται στο μουσείο Barberini στο Πότσνταμ στη Γερμανία.

Δύο ακτιβιστές από την ομάδα για το κλίμα «Letzte Generation» (Τελευταία Γενιά) πήγαν στο μουσείο και έριξαν στον πίνακα πουρέ πατάτας. Η κίνηση αυτή έρχεται εννιά ημέρες αφού οικολόγοι πέταξαν ντοματόσουπα στα διάσημα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και πέντα ημέρες αφού ακτιβιστές προκάλεσαν κυκλοφοριακή συμφόρηση σε γέφυρα κοντά στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οι Γερμανοί ακτιβιστές  μπήκαν στο μουσείο την Κυριακή (23/10) φορώντας πορτοκαλί σακάκια και πλησίασαν τον πίνακα ο οποίος πουλήθηκε σε δημοπρασία για 110 εκατομμύρια δολάρια το 2019. «Θέτουμε στην κοινωνία το ίδιο ερώτημα με τις δύο γυναίκες με το #Tomatensuppe στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα: Τι αξίζει περισσότερο, η τέχνη ή η ζωή;» έγραψε η ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα στο Twitter μετά το περιστατικό.

Δείτε το βίντεο:

«Όλο και περισσότεροι αρνούνται να δεχτούν την καταστροφή και τον κίνδυνο, μένοντας στη σιωπή. Μετατρέπουμε λοιπόν, αυτόν τον πίνακα του Μονέτ σε σκηνή. Αν χρειάζεται ένας πίνακας με πουρέ πατάτας για να υπενθυμίσει στην κοινωνία ότι η πορεία μας μας σκοτώνει όλους, θα σας δώσουμε πουρέ πατάτας σε πίνακα», αναφέρουν επίσης, στην ανάρτηση.

Να σημειωθεί πως δεν είναι αμέσως σαφές αν ο πίνακας του Μονέ υπέστη ζημιά.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: