Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Αργά η γρήγορα θα ξαναέρθουν μεγάλοι σεισμοί στον Κορινθιακό

Με αφορμή τον χθεσινό σεισμό 4,2 Ρίχτερ στη Ναύπακτο, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην υψηλή σεισμικότητα που εκδηλώνεται στην περιοχή και τόνισε ότι είναι σημαντική η πρόληψη.

«Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μια περιοχή, όπως όλοι γνωρίζουμε, με πολύ υψηλή σεισμικότητα. Αργά ή γρήγορα θα ξαναέρθουν οι μεγάλοι σεισμοί. Γι’ αυτό χρειάζεται συνεχώς προετοιμασία, ενημερωτικές εκδηλώσεις, σχέδια έκτακτης ανάγκης, όλα όσα προβλέπονται για να είμαστε προετοιμασμένοι. Η πρόληψη είναι το μεγάλο φάρμακο» τόνισε στο korinthostv.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του


Ωστόσο τόνισε πως δεν πρέπει να προκαλείται ανησυχία, αν και, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αναγκαίο να εξοικειωνόμαστε με την επιστημονική γνώση.

«Η πρόληψη είναι με το μεγάλο “φάρμακο”. Δεν πρέπει να προκαλείται ανησυχία, πρέπει όμως να εξοικιωνόμαστε με την επιστημονική γνώση. Πρέπει να λέμε την αλήθεια χωρίς κινδυνολογία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά για το ρήγμα στις Αλκυονίδες επεσήμανε ότι και αυτό ανήκει στον Κορινθιακό Κόλπο, επισημαίνοντας ότι η περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα. «Οι τοπικές αρχές σε όλη τη χώρα θα πρέπει να εντείνουν τις εκδηλώσεις ενημέρωσης στα σχολεία και στον γενικό πληθυσμό» πρόσθεσε.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: