Γεραπετρίτης: Οι τουρίστες που θα έρχονται για διακοπές θα έχουν μαζί τους κάποιου είδους πιστοποίηση


Ως ένα «πείραμα εξόδου» χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορονοϊού, που θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το μέλος της κυβέρνησης «το σχέδιο θα είναι δυναμικό. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες σταθμοί και το σχέδιο θα λειτουργεί ως ροοστάτης».

Στο σχέδιο, όπως επισημαίνει μιλώντας στο «Θέμα 104,6», θα υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες – σταθμοί βάσει των οποίων θα ανοίγει σταδιακά η αγορά. «Αν δεν υπάρχει αυτοπειθαρχία, η Πολιτεία θα προχωρά σε εκ νέου κλείσιμο», τόνισε. Όπως εξήγησε, υπάρχουν πολλά δευτερογενή στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για το σχέδιο άρσης των περιορισμών, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ωράρια λειτουργίας και οι χώροι συνάθροισης. «Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, διατηρώ όμως την αισιοδοξία ότι έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής μας σε ορισμένα πράγματα».

Αναφορικά με την τουριστική περίοδο ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι γίνονται διαβουλεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πως η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού. «Γίνονται διαβουλεύσεις. Θα πρέπει να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες από το εξωτερικό. Θα έρχονται φιλοξενούμενοι με κάποιου είδους πιστοποίηση. Θα επιχειρήσουμε με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιήσουμε την κάθε πιθανότητα εξάπλωσης του ιού. Αν όλα πηγαίνουν καλά, να ανοίξει ο τουρισμός σε δεύτερη φάση, περίπου τον Ιούλιο. Εκεί θα δεχθούμε θα ανοίξουν τα καταλύματα τα εποχικά. Να υποδεχθούν τουρισμό εξωτερικά με τις απαραίτητες προφυλάξεις. Στον εσωτερικό τουρισμό θα υπάρχει άρση περιορισμών προ του Ιουλίου όταν τα επιδημιολογικά στοιχεία θα είναι τέτοια που θα δικαιολογούν αυτή την χαλάρωση».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: