Γεραπετρίτης: Δεν θα υπάρξει καμία υποχωρητικότητα σε ζητήματα εθνικής πολιτικής

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν θα υπάρξει καμία υποχωρητικότητα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αρχής της εθνικής μας πολιτικής τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης στον ΣΚΑΪ, σε μία περίοδο που η Τουρκία προκαλεί διαρκώς.

«Η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να χρησιμοποιεί τις διμερείς σχέσεις στα ελληνοτουρκικά ώστε να αποκτήσει διπλωματικά ερείσματα στην Ευρώπη για τα αιτήματα που έχει αυτή τη στιγμή» σχολίασε ο υπουργός, διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε συζήτηση για την απάμβλυνση της έντασης. «Είναι σαφές ότι δεν μπορούν να υπάρξουν συζητήσεις μέσα σε μια ρητορική μίσους και εχθροπάθειας» διεμήνυσε.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, η πολιτική της Τουρκίας που εγκαταλείπει το διάλογο και τον ορθό λόγο είναι μια πολιτική που δεν πρόκειται να περάσει. «Από τη διμερή συνάντηση με τον κ. Ερντογάν περιμένουμε πολύ συγκεκριμένα δείγματα γραφής χωρίς αυτά δε μπορεί να υπάρξει οικοδόμηση εμπιστοσύνης» ξεκαθάρισε.

Για το προσφυγικό ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη φύλαξη των ελληνικών συνόρων με ενεργοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού, του λιμενικού και μεγαλύτερη ενσωμάτωση της Frontex. Στόχος επίσης, είναι να διαβιβάζονται οι πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας που να είναι ανθρωπίνων συνθηκών. «Οι υφιστάμενες δομές δεν είναι επαρκείς με την πολύ μεγάλη αύξηση των ροών, κυρίως χρειάζεται παρά πολύ ταχεία διαδικασία για την επεξεργασία των αιτήσεων άσυλου» σημείωσε.

«Στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας θα συζητηθεί ν/σ που θα προταθεί από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτης το οποίο θα εκσυγχρονίζει συνολικά με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα τη διαδικασία χορήγησης ασύλου» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

 «Όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες υλοποιούνται σταδιακά»

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «έχουμε νέο μοντέλο διακυβέρνησης που στηρίζεται πρωτίστως στην ασφάλεια των πολιτών  ώστε να οργανώνουν τη ζωή τους χωρίς αιφνιδιασμούς τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην υψηλή πολιτική».

«Δε θα αιφνιδιάσουμε τον κόσμο με νέους φόρους είχαμε μελετημένο κοστολογημένο πλάνο με τις χειρότερες δυνατές προβλέψεις για να διασφαλίσει απόλυτο μαξιλάρι στα πράγματα» διαβεβαίωσε.

Όπως επισήμανε, «όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες υλοποιούνται σταδιακά σε ένα διεθνές περιβάλλον στο οποίο οι οικονομικοί δείκτες υποχωρούν… «Μολονότι βρισκόμαστε σε σχετική ύφεση στο διεθνές περιβάλλον στη χώρα μας συμβαίνει το αντίθετο» πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Ενδεχόμενο διεύρυνσης κατηγορητηρίου»

Για τη Νovartis τόνισε ότι η προανακριτική είναι ορθώς συνταγματικά, και ότι εάν κατά τη διάρκεια κατά της προανακριτικής διαδικασίας προκύψουν νέα στοιχεία μπορεί να υπάρξει διεύρυνση κατηγορητηρίου.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: