Γεωργιάδης: Η Βόρεια Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο όραμα του πρωθυπουργού

H κυβέρνηση δεν μένει στα λόγια, υλοποιεί συγκεκριμένα έργα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στο όραμα του πρωθυπουργού η περιοχή έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Thessaloniki Helexpo Forum.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, εκπροσώπησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πάνελ για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας, υπογράμμισε ότι για την προγραμματική περίοδο 2021-2027, στις τρεις Περιφέρειες της περιοχής θα δοθούν κατά 40% περισσότεροι κοινοτικοί πόροι και θα φτάσουν τα 2,6 δισ. ευρώ, έναντι 1,8 που διατέθηκαν την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι το τεχνολογικό πάρκο τέταρτης γενιάς Thess Intec, το οποίο εξήγγειλε πέρσι ο πρωθυπουργός, υλοποιείται με ταχύτητα, με ρυθμούς γρηγορότερους κατά αρκετούς μήνες του αρχικού σχεδιασμού και θα λειτουργήσει μέχρι το 2023.

Πρόσθεσε ότι έγινε πραγματικότητα το ψηφιακό κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, μετά και την παροχή των κατάλληλων κινήτρων από τον νόμο για το επενδυτικό clawback, και μέχρι το τέλος του χρόνου 200 τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών θα έχουν θέσεις εργασίας υψηλά αμειβόμενες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι τα έργα αυτά, μαζί με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco, την Τεχνόπολη και το Πρότυπο Κέντρο Τεχνογνωσίας της Deloitte, καθιστούν τη Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστή στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

Για τη Δυτική Μακεδονία, είπε ότι την επόμενη εβδομάδα τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το master plan της απολιγνιτοποίησης και πρόσθεσε ότι μια σειρά μεγάλων επενδύσεων στην περιοχή είναι ώριμες. Όπως είπε, στη Δυτική Μακεδονία θα δοθούν κονδύλια ύψους 5 δισ. ευρώ, που θα συμβάλουν στην αλλαγή του οικονομικού περιβάλλοντος.

Αναφέρθηκε επίσης στον Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης, επισημαίνοντας ότι ανοίγει νέα προοπτική για τη Βόρεια Ελλάδα.

Απαντώντας στις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν για τον νόμο 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις, τόνισε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ψηφιστεί ένα συνολικό σχέδιο αναδιοργάνωσης των διαδικασιών που προβλέπονται, που θα κινείται στα πλαίσια της ευρωπαϊκής οδηγίας.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: