Γεωργιάδης: Ανάγκασα τον Μαρτίνη να παραιτηθεί

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, βρέθηκε την Τετάρτη ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργος Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής, ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για το «Ερρίκος Ντυνάν» και κατέθεσε έγγραφα που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύουν από πού απορρέει ο ιδιωτικός χαρακτήρας του νοσοκομείου. Ακόμη, αναφέρθηκε στο γιατί επέμεινε στην απομάκρυνση από την διοίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν» του Ανδρέα Μαρτίνη.

«Δεν είχα τυπικά την αρμοδιότητα ως υπουργός Υγείας να παρέμβω στην διένεξη μεταξύ δύο ιδιωτών (Ντυνάν – Πειραιώς) αλλά το έκανα ως πολιτική παρέμβαση για να μην μείνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο και να κλείσει το νοσοκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση για το αν ζήτησε ως υπουργός Υγείας την παραίτηση Μαρτίνη απαντησε: «Συμφωνούμε όλοι στην αίθουσα ότι έπρεπε να φύγει ο Μαρτίνης; Και έτυχε ο κλήρος σε μένα που ήμουν υπουργός να τον αναγκάσω να φύγει».

«Το νοσοκομείο ήταν ιδιωτικό. Πράγματι ο υπουργός Υγείας δεν είχε καμία αρμοδιότητα. Ο κ. Μαρτίνης θα μπορούσε να μην παραιτηθεί. Παραιτήθηκε όμως. Γιατί; Γιατί γνώριζε ότι θα έπαυα να ασχολούμαι και οι εργαζόμενοι θα έβγαιναν στο δρόμο», σημείωσε ακόμα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: