Γεννηματά: Με ευθύνη της κυβέρνησης άνοιξε ξανά η πόρτα στον ιό

«Γιατί χάσαμε αυτό το πλεονέκτημα;»

«Υπάρχει διάχυτη απογοήτευση και φόβος σε κάθε οικογένεια για το νέο lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση», είπε η Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της στη πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΜEGA.

Όπως τόνισε, είναι κρίμα που χάσαμε το πλεονέκτημα το οποίο «κερδίσαμε όλοι μαζί οι Έλληνες και οι πολιτικές δυνάμεις που δείξαμε στην πρώτη φάση μία σύμπνοια», όπως είπε και αναρωτήθηκε; «Γιατί χάσαμε αυτό το πλεονέκτημα;»

Όσον αφορά στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, η κα. Γεννηματά σημείωσε πως «εκτός από τα κρεβάτια που δώρισε η Βουλή στο ΣΩΤΗΡΙΑ και τη δωρεά του ιδρύματος Νιάρχος, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει γίνει κάτι άλλο για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Χτυπώ το καμπανάκι του κινδύνου. Κάποια στιγμή θα τελειώσει και αυτή η καραντίνα, με τις επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, στις επιχειρήσεις. Θα μείνουν πίσω ερείπια. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ίδια με τα προηγούμενα, δεν είδα κάτι πιο γενναίο πιο τολμηρό. Δεν έχω καμία αντιπολιτευτική διάθεση. Έχω αγωνία και η αγωνία των πολιτικών πρέπει να είναι δημιουργική. Είμαστε όλοι στην ίδια μεριά. Ο ιός είναι ο αντίπαλός μας. Αλλά η κυβέρνηση άνοιξε την πόρτα ξανά στον ιό και πρέπει να την κλείσουμε και να ετοιμαστούμε για πως θα είναι η επόμενη ημέρα μετά την καραντίνα. Να έχουμε το λιγότερο δυνατό θύματα, να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας», υπογράμμισε ακόμη.

Διαβάστε ακόμη: Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: