Γεννηματά: Η κυβέρνηση συνεχίζει την αγροτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με την προηγούμενη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε ότι αφορά στην αγροτική πολιτική, που έφερε τους αγρότες στη σημερινή δυσχερή θέση, δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψη της στην έκθεση AGROTICA στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

«Μετά από πέντε χαμένα χρόνια, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Ο νόμος Κατρούγκαλου όχι μόνο δεν καταργείται από την ΝΔ, αλλά ζει και βασιλεύει. Και, φυσικά, καμία πρόβλεψη για το ΕΚΑΣ, την 13η σύνταξη, για την αξιοπρέπεια στην ζωή του συνταξιούχου», δήλωσε, : «Υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, υψηλό κόστος παραγωγής, δεν προωθείται η κάρτα αγροτικού πετρελαίου, καθυστερήσεις στον ΕΛΓΑ και κυρίως κανένα σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ που είναι προ των πυλών και τον ορατό κίνδυνο να μειωθούν οι κοινοτικοί πόροι».

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε ότι δημιούργησε «αδιέξοδα και μεγάλα προβλήματα για τον αγροτικό κόσμο», σημειώνοντας ότι οι αγρότες τα έζησαν και την καταδίκασαν για αυτά, ενώ παρατήρησε ότι το χειρότερο με την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν η απώλεια ευκαιριών, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των πόρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, η αδυναμία χρηματοδότησης της παραγωγής από ένα τραπεζικό σύστημα σε κρίση.

Με αφορμή το Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 20 Φεβρουαρίου, όπου θα συζητηθεί το Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ε.Ε. για την περίοδο 2021-2027, η κ. Γεννηματά έθεσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα εξής ερωτήματα:

-Ποια είναι η στρατηγική σας για τις διαπραγματεύσεις της νέας ΚΑΠ 2021 – 2027;

-Πώς θα διασφαλίσετε ότι οι αναγκαίοι κοινοτικοί πόροι για τον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα δεν θα μειωθούν;

-Ποια είναι τα μέτρα για το «πρασίνισμα» της γεωργίας που έχετε επεξεργασθεί για τη χώρα, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί και να προσαρμοσθεί με το λιγότερο κόστος για τον πρωτογενή τομέα απέναντι την κλιματική αλλαγή;

«Το θέμα είναι εθνικό», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και εξέφρασε τον φόβο ότι «και εδώ ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει απροετοίμαστος και χωρίς καμία συνεννόηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άφησαν το αποτύπωμα τους στον αγροτικό τομέα, που, όπως είπε, αναγνωρίζεται από όλους και σημείωσε: «Με την παρουσία μας σήμερα στην AGROTICA θέλουμε να αναδείξουμε ότι ο αγροτικός τομέας είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης. Τώρα αλλάζει, χρειάζεται προετοιμασία για το μέλλον. Για μια γεωργία βιώσιμη και φιλική στο περιβάλλον. Από «το αγρόκτημα στο πιάτο» είναι το στοίχημα των επόμενων ετών. Από την ποσότητα στην ποιότητα, με σεβασμό στον καταναλωτή και στο περιβάλλον. Την ίδια στιγμή όμως τα προβλήματα παραμένουν άλυτα».

Επισήμανε, ακόμα, πως η δίκαιη μετάβαση στην πράσινη γεωργία που απαιτεί η κλιματική αλλαγή, δεν μπορεί να γίνει χωρίς επαρκή χρηματοδότηση.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: