Γεννηματά: Η κυβέρνηση αντί να κλείσει κάθε χαραμάδα στον κορονοϊό, του άνοιξε διάπλατα την πόρτα

Τις 150 παρεμβάσεις στις οποίες προέβη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής για όλα τα ζητήματα καθημερινότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας κατέθεσε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές και είναι σημαντικό και κρίσιμο ό,τι λέει και ό,τι κάνει ο καθένας από εμάς, να είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά της Βουλής. Πρέπει να είναι γνωστό στις επόμενες γενιές τι έπραξε ο καθένας και πως τοποθετήθηκε απέναντι στον ελληνικό λαό. Κύριε πρωθυπουργέ, είχατε και προτάσεις από εμάς, είχατε και χρόνο, είχατε και χρήματα, είχατε απόλυτη στήριξη για να λάβετε τα μέτρα σας και να μην οδηγηθούμε σε αυτή τη νέα περιπέτεια της πανδημίας με αυτή τη σφοδρότητα και τόσο γρήγορα. Το ερώτημα δεν είναι εάν και κατά πόσο ήταν αναγκαίο το lockdown, αλλά γιατί φτάσαμε στο σημείο να είναι αναγκαίο» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Περιμέναμε να δούμε μια κυβέρνηση που θα προσπαθούσε να κλείσει κάθε χαραμάδα στον κορονοϊό και εσείς αντί γι’ αυτό ανοίξατε την πόρτα με το μήνυμα χαλαρότητας που εκπέμψατε και με το άνοιγμα των συνόρων χωρίς έλεγχο επί τουλάχιστον ένα με ενάμιση μήνα» πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Όσον αφορά την ιχνηλάτηση τόνισε ότι η επάρκειά της σε μια χώρα εξηγείται από την εξεύρεση των «ορφανών» κρουσμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, στη χώρα μας, από τις 21 Αυγούστου, όταν ο αριθμός κρουσμάτων ήταν ιδιαίτερα χαμηλός, το ποσοστό ορφανών κρουσμάτων ήταν 44,1%. Όλο τον Σεπτέμβριο κυμαινόταν λίγο πάνω από το 50% και στις 9 Νοεμβρίου άγγιξε το 83,6%. Δείκτες που αποδεικνύουν παντελή αδυναμία ελέγχου της πανδημίας». Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα πρέπει να ληφθούν, ζήτησε μεταξύ άλλων ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αύξηση του αριθμού των τεστ δειγματοληπτικά, αξιοποίηση των εργαστηρίων των πανεπιστημίων, επιτάχυνση των προσλήψεων οδηγών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αύξηση στο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής και ηλεκτρονική αναγγελία για τις διαθεσιμότητες κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Τους τελευταίες περίπου εννέα μήνες, όπως είπε, την ζωή μας την ορίζει ο κορονοϊός. Μας επιβάλλει να ζούμε και να δουλεύουμε διαφορετικά. Να σκεφτόμαστε και να αγαπάμε διαφορετικά. Δυστυχώς είναι ολοφάνερο, ότι ένα πράγμα δεν αλλάζει, η εμμονή της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αχρείαστες κοκορομαχίες και το κλίμα έντασης, πόλωσης και διχασμού. Εμείς σήμερα θα γυρίσουμε στα σπίτια μας και ξέρουμε ότι κάποια θέματα τα έχουμε λυμένα. Για κάποιους άλλους όμως δεν ισχύει αυτό. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για τον ελληνικό λαό με τεκμηρίωση, αποφασιστικότητα και δυναμισμό».

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: