Γεννηματά: Διακομματική επιτροπή για τις σχέσεις κράτους- εκκλησίας

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε τη στήριξή της στα δικαιώματα των κληρικών και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ζητήσει τη σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τις σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας. 

“Είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον Μακαριότατο. Οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα Εθνικά Θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επιβάλλουν ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο για την υπέρβαση της κρίσης που δημιουργήθηκε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Τόσο μέσα στην Εκκλησία, όσο και με την Πολιτεία.

Προσεγγίζουμε πάντοτε το θέμα, με σεβασμό των διακριτών ρόλων.

Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που διχάζουν και εμπλέκουν την εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια.

Προτείνω τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Οπωσδήποτε με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απλών ιερέων”, δήλωσε η κα. Γεννηματά.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: