Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα για μερικές καρέκλες εξουσίας

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία της στην Αιτωλοακαρνανία, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του φορέα της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά, σε ομιλία της στο Αγρίνιο την Τρίτη, τόνισε πως «δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα μερικές καρέκλες εξουσίας».

Όπως είπε, η μεγάλη προοδευτική παράταξη «σπρώχνει» τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στα πραγματικά τους μεγέθη και στην πραγματική τους θέση στο πολιτικό σκηνικό, που είναι «τα δύο άκρα της συντήρησης».

«Δεν βολευόμαστε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας. Δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα τις καρέκλες για την εξουσία. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός: Ούτε της ΝΔ,ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ας το πάρουν επιτέλους απόφαση. Εχουμε χαράξει αυτοδύναμη πορεία και στρατηγική», σημείωσε ακόμα, εμφανιζόμενη σίγουρη ότι η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη γίνεται και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

«Να τελειώνουμε με τα ψέματα, την υποκρισία, τη διγλωσσία. Δεν θα επιτρέψουμε η δήθεν Αριστερά του κ. Τσίπρα να συκοφαντήσει τις προοδευτικές αξίες και τις ιδέες μας. Αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε την συντηρητική οπισθοδρόμηση σ’ αυτό τον τόπο. Δεν μπορεί να είναι λύση για την Ελλάδα εκείνοι που δεν είπαν ούτε μια λέξη αυτοκριτικής μέχρι σήμερα για την διακυβέρνηση Καραμανλή από το 2004 ως το 2009», υπογράμμισε η κα. Γεννηματά.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: