Γεννηματά – Ανδρουλάκης καταστρώνουν τη στρατηγική τους ενόψει της τελικής μάχης

Την στρατηγική τους ενόψει δεύτερου γύρου την Κυριακή καταστρώνουν οι δύο φιναλίστ των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στην Κεντροαριστερά, Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης.

Και για τους δύο τα “στοιχήματα” είναι αφενός να μην περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των ψηφοφόρων, αφετέρου η αναζήτηση όσο τα δυνατόν περισσότερων συμμαχιών, τόσο σε επίπεδο συνυποψηφίων, στον βαθμό που μπορούν να δώσουν ‘γραμμή’ υπέρ του ενός ή του άλλου στον δρόμο προς την κάλπη, όσο κυρίως σε επίπεδο πολιτών που έδωσαν το παρόν στις εκλογές.

Η Φώφη Γεννηματά, σε κλειστή σύσκεψη που είχε με στενούς συνεργάτες της, αποφασίστηκε να μην αλλάξει στρατηγική, δεδομένου ότι από την αρχή είχε παλέψει για τη δημιουργία μίας μεγάλης πρωταγωνιστικής παράταξης, που θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, κάτι που όπως εκτιμούν στην Χαριλάου Τρικούπη, το κατάφερε δεδομένης της συμμετοχής των πολιτών την Κυριακή.

«Τομάμε – Πετυχαίνουμε – Συνεχίζουμε», είναι το μότο της Φώφης Γεννηματά, που το απόγευμα της Τρίτης συναντάται με τον Γιώργο Καμίνη, ενώ παράλληλα καλεί τους πάντες να συμμετέχουν στο εγχείρημα, αφού εκτιμά ότι η συμμετοχή 210.000 και πλέον πολιτών την Κυριακή δικαίωσε απολύτως την απόφασή της να ανοίξει τη διαδικασία στην κοινωνία και είναι αυτή που εγγυάται την ενότητα την επόμενη μέρα.

Και στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη εκτιμούν τα αποτελέσματα της κάλπης. Ο κ. Ανδρουλάκης στρέφεται αυτή την εβδομάδα περισσότερο στα ΜΜΕ και τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα και εφημερίδες, τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά, παρά στις περιοδείες ανά την Ελλάδα, που σε μεγάλο βαθμό έχουν εξαντληθεί.

Πάντως ο ευρωβουλευτής έδωσε ήδη το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τονίζοντας ότι στρατηγικός του αντίπαλος είναι το “κληρονομικό δικαίωμα” στην πολιτική και εγγυώμενος την ενότητα και την πολιτική ανανέωση, υπέρ της δημιουργίας μίας νέας, ισχυρής παράταξης. «Θα φτιάξουμε θεσμικό, όχι αρχηγικό κόμμα στο ιδρυτικό συνέδριο, όλα θα συζητηθούν», είπε.

Σημειώνεται ότι οι μοναδικοί φιναλίστ του δεύτερου γύρου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα, προκειμένου να ευχηθούν καλό αγώνα και ενότητα για την παράταξη, εξέφρασαν ως κοινή αγωνία την ανάγκη μαζικής συμμετοχής την Κυριακή, ώστε να επισφραγιστεί η προσπάθεια που έγινε.

Παράλληλα, συμφώνησαν σε συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη οι εκπρόσωποί τους με την Επιτροπή Αλιβιζάτου να καταλήξουν σε όλα τα διαδικαστικά θέματα, από την αντικατάσταση όσων μελών εφορευτικών επιτροπών, και κυρίως χειριστών τάμπλετ θα αποχωρήσουν επειδή στήριζαν άλλο υποψήφιο, ως το ντιμπέιτ των δύο. Ειδικά για την τηλεμαχία, αμφότερα τα επιτελεία της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη, εμφανίζονται να την επιζητούν, με τους δύο να έχουν ήδη κάνει μία συζήτηση για το βράδυ της Πέμπτης, αν και αυτό μένει να επικυρωθεί, αφού στο τραπέζι έχει πέσει και η Τετάρτη.

Σε κάθε περίπτωση, το ντιμπέιτ θα γίνει στο στούντιο της ΕΡΤ όπως και τα δύο προηγούμενα, κάτι που είχε συμφωνηθεί μεταξύ ΕΡΤ και Επιτροπής Αλιβιζάτου από την προηγούμενη εβδομάδα κιόλας.

Στο μεταξύ, οι δύο υποψήφιοι του δεύτερου γύρου έχουν ήδη μιλήσει με το σύνολο των συνυποψηφίων τους που δεν πέρασαν σε αυτόν, ενόψει των συμμαχιών που θα πρέπει να γίνουν και οι οποίες δεν αποκλείεται ως και να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Το ίδιο θα κάνουν ξανά και ξανά, ενώ δεν θα σταματήσουν να καλούν τον κόσμο στις κάλπες της 19ης Νοεμβρίου.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: