Γεννηματά: Ανάγκη στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού, των κομμάτων που συνέπραξαν για να δημιουργηθεί το Κίνημα Αλλαγής, στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα εορταστικό.

Το παρόν έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστα Σημίτης, ο οποίος κάθισε δίπλα στον Δήμαρχο Αθηνών Γιώργο Καμίνη. Παρόντες ήταν, επίσης, όλοι υποψήφιοι για το νέο φορέα, εκτός από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Η πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, περιέγραψε στην ομιλία της την αντιπολιτευτική τακτική αλλά και τα βήματα προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα και χαρακτήρισε τη συνεδρίαση πρώτο σημαντικό βήμα υλοποίησης της εντολής των 210 χιλιάδων πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για έξοδο από το Μνημόνιο, η κα. Γεννηματά τόνισε πως αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. «Πρόκειται για μια έξοδο-μαιμού», είπε και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ενώ πρόσθεσε πως άμεσα θα υπάρξει νομοθετική πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Επίσης χαρακτήρισε εγκληματική την πώληση μονάδων της ΔΕΗ και προαννήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία και στο θέμα αυτό.

Ακόμη, η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, τονίζοντας πως πάει όλο και πιο δεξιά.

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: