Γεμιστά μανιτάρια

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λουκάνικα, ψιλοκομμένα
  • 25 μανιτάρια
  • 1/2 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο light
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένη ψίχα από ψωμί ολικής αλέσεως
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light

    Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ζέστανε το ελαιόλαδο και μετά πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα.
  • Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά.
  • Αφαίρεσε από τα μανιτάρια τα κοτσάνια και πρόσθεσέ τα κοτσάνια μαζί με το κρεμμύδι και το βούτυρο στο τηγάνι.
  • Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
  • Μαγείρεψε για 2 λεπτά ακόμα και μετά πρόσθεσε την ψίχα στο τηγάνι και ψήσε για άλλα 2 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το μείγμα σου από το τηγάνι και άφησέ το να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ, ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος με το σπανάκι και πρόσθεσέ το μέσα στο μείγμα με το λουκάνικο.
  • Ανακάτεψε και ανάλογα με το μέγεθος των μανιταριών, γέμισε με 1-2 κουταλιές τα καπάκια σου.
  • Προσπάθησε να μην τα παραγεμίσεις.
  • Μετά βάλτα σε ένα ταψί που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής και ψήσε τα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 12-14 λεπτά.
  • Πριν τα σερβίρεις άφησέ τα να κρυώσουν για 1 λεπτό.

Originally posted 2015-10-25 10:00:41.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: