"Γκάζι πάτησαν οι τουριστικές κρατήσεις για την Ελλάδα"

Γκάζι απο την αρχή της τουριστικής περιόδου πάτησαν οι κρατήσεις για την Ελλάδα από τις διεθνείς αγορές, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, όπως έχει τονίσει και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρεάς Ανδρεάδης, αφού αυτές οι κρατήσεις θα έχουν και αντίκτυπο στα έσοδα. Τονίζεται ότι αυτές οι κρατήσεις δεν γίνονται με εκπτώσεις στα τουριστικά πακέτα, όπως συμβαίνει στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Συγκεκριμένα ο μεγάλος ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα είναι αυξημένες κατά 40%, ενώ ισχυρή είναι η ζήτηση και για την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία και την Κροατία.

«Αυτές οι θετικές τάσεις αντισταθμίζουν τη συνεχιζόμενη αδύναμη ζήτηση για την Τουρκία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πέτερ Φανκχάουζερ, κατά την παρουσίαση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της.

«Στην προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο, επεκτείναμε τις προσφορές μας για διακοπές στην Ελλάδα και σε μία σειρά μικρότερων προορισμών στην Ευρώπη και είμαι ευχαριστημένος ότι αυτές οι έγκαιρες δράσεις μας απέδωσαν», σημείωσε.

«Στη δραστηριότητά μας στη Βρετανία, οι συνολικές κρατήσεις είναι αυξημένες 1%, με την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλους μικρότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς να έχουν ιδιαίτερα καλές επιδόσεις. Η μέση τιμή πώλησης είναι αυξημένη 2%», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι και τα νέα από το Ισραήλ, όπου η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά έδωσε το παρόν  στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ στο Τελ-Αβίβ.

Η υπουργός πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους κορυφαίους tour operators και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων του Ισραήλ για τα τουριστικά πακέτα του 2017, καθώς και με τη διοίκηση του Συνδέσμου Τουριστικών Οργανισμών και Ταξιδιωτικών Γραφείων ΙΤΤΑΑ, οι οποίοι ενημέρωσαν για την ιδιαίτερη αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζει η Ελλάδα τη φετινή χρονιά. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ισραηλινής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, προκύπτει διψήφια αύξηση σε σχέση με το 2016.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: