Γαβρόγλου: Δεν είναι στο τραπέζι η συνταγματική διασφάλιση της συμφωνίας με την Εκκλησία


Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μίλησε σε συνέντευξή του για το φλέγον ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών αλλά και των αντιπαραθέσεων που έχει προκύψει μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας.

Ο κ. Γαβρόγλου στο orthodoxia.info ανέφερε ότι «εμείς θα φέρουμε στη Βουλή την κύρωση της συμφωνίας με το περιεχόμενό της όχι στεγνά 15 σημεία. Κύρωση συμφωνίας σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν για να αλλάξει. Όπως συμβαίνει στις διακρατικές συμφωνίες. Άλλο είναι να ψηφίζεις νόμο και άλλο να κυρώνεις συμφωνία. Αυτό σημαίνει ότι για να αλλάξει το σημερινό καθεστώς δεν μπορεί να γίνει μόνο από τη μία πλευρά».

Στη συνέχεια προχώρησε στην αποκάλυψη ότι η πρόταση για συνταγματική διασφάλιση της συμφωνίας «δεν είναι στο τραπέζι» σημειώνοντας πως «κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τους φόβους και την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει ο κόσμος στο δημόσιο» αλλά και πως «Δεν μπορούν όλα να εξασφαλίζονται στο Σύνταγμα».

Όπως επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας η παραμονή των κληρικών στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης, η οποία προτίθεται να εξασφαλίσει πλήρως τα δικαιώματα των κληρικών οι οποίοι όμως επιμένουν πως γι’ αυτούς η έξοδος από την Ενιαία Αρχή αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: