Gaultier x Glenn Martens: Η συνεργασία σήμανε την επιστροφή των πιο iconic prints του Oίκου

Το ντεμπούτο του Glenn Martens στην υψηλή ραπτική μας έκοψε την ανάσα!

Για το haute couture show του οίκου Jean Paul Gaultier για τη SS22, ο guest couturier Glenn Martens, ο σχεδιαστής πίσω από το Y/Project αλλά και ο creative direction της Diesel, παρέμεινε πιστός στην κληρονομιά και τη γυναίκα όπως την έχει παρουσιάσει ο Jean Paul Gaultier. Ο Martens είναι ο δεύτερος guest couturier που δημιούργησε συλλογή για τον γαλλικό οίκο. Ο πρώτος ήταν ο Chitose Abe του οίκου Sacai. Ο Martens είχε μάλιστα εργαστεί ως junior designer στον Oίκο πριν από 15 χρόνια, όταν αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αμβέρσας, άρα ήταν σίγουρα εξοικειωμένος με το DNA του δημοφιλούς brand.

Μέσα σε ένα σκοτεινό σετ με μαύρες κουρτίνες από σιφόν που αγκάλιαζαν την πασαρέλα και απέπνεαν έντονο μηστήριο, ο σχεδιαστής ήθελε να τιμήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μπρυζ, αλλά και τον συγγραφέα Georges Rodenbach. Επιπλέον, στο background έπαιζαν γνήσιοι ηλεκτρονικοί ήχοι με βελγικές underground επιρροές, μιξαρισμένοι όμως με το λυρικό soundtrack που κανονικά χρησιμοποιούταν στα commercials του οίκου για τα αρώματά του.

Gaultier x Glenn Martens: Η συνεργασία σήμανε την επιστροφή των πιο iconic prints του Oίκου

La Fin! Αποχωρεί από τη βιομηχανία της μόδας ο Jean Paul Gaultier

Τα looks που ξεχώρισαν

Ο Martens διατήρησε μερικά από τα signature μοτίβα του Jean Paul Gaultier, όπως την εμβληματική πια μαρινιέρα – η οποία φιλοξενήθηκε στην πασαρέλα ως ένα πλεκτό φόρεμα κεντημένο με δεκάδες κοραλλί 3D φύλλα – και τους κορσέδες, προσθέτοντας όμως και τις δικές του πινελιές στην συλλογή – φούστες που φαίνονται να κρέμονται από κορμάκια, συρμάτινα υφάσματα και την τεχνική του «seam allowance». Μερικά άλλα από τα κομμάτια που ενθουσίασαν το κοινό συμπεριλαμβάνουν ένα φόρεμα με ουρά 15 μέτρων, nude κορσέδες κατασκευασμένοι από μεταξωτά straps και συνδυασμένοι με jeans και column φορέματα με δυναμικές animal printed σιλουέτες.

«Υπάρχει μόνο μια φορά στη ζωή μου που μπορώ να δημιουργήσω ένα φόρεμα με ουρά 15 μέτρων. Και αυτή η στιγμή είναι τώρα», δήλωσε ο Glenn Martens πριν την παρουσίαση της συλλογής.

Ο Gaultier, ο οποίος ήταν παρών στο show, περιστοιχισμένος από φίλους και θαυμαστές, θα ήταν σίγουρα περήφανος.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree

Διαβάστε επίσης:

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: