Γαλλικές εκλογές: Οι υποστηρικτές του «Ανυπότακτου» Μελανσόν ψηφίζουν… λευκό ή αποχή – Υπέρ του Μακρόν το 33,4%

Τραβάει ψηφορόφους το νέο αριστερό προφίλ του Γάλλου προέδρου — Ο Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν Λεπέν

«Ούτε Μακρόν, ούτε Λεπέν», είναι το μήνυμα που στέλνουν οι υποστηρικτές του ιστορικού στελέχη της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, λίγα 24ωρα προτού στηθεί η κάλπη για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών.

Ο ρυθμιστής των εκλογών της 24ης Απριλίου θα είναι η Αριστερά του «Ανυπότακτου» Μελανσόν, ο οποίος κατάφερε στις 10 Απριλίου (πρώτο γύρο) να αποσπάσει πσοστό 21,9% καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Κατά συνέπεια, η επιλογή των αριστερών ψηφοφόρων του στον δεύτερο γύρο θα είναι καθοριστικής σημασίας για το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως εκτιμούν πολιτικοί σχολιαστές.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», σε ψηφιακό γκάλοπ, οι υποστηρικτές του επικεφαλής των «Ανυπότακτων», είχαν στην διάθεσή τους τρεις ημέρες να αποφασίσουν το πρόσωπο που θα εμπιστευτούν στον δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ψηφιακού γκάλοπ στο οποίο συμμετείχαν 215.292 υποστηρικτές του Ζαν Λικ Μελανσόν, το 37,65% των ψηφοφόρων υποστήριξε ότι θα ρίξει λευκό στην κάλπη, το 33,4% θα ψηφίσει τον πρόεδρο της Γαλλίας και επικεφαλής του κόμματος «Εμπρός για την Δημοκρατία», Εμανουέλ Μακρόν και το 28,96% θα απόσχει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κανείς από τους συμμετέχοντες δεν εμπιστεύτηκε τη σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, ακολουθώντας σαφώς τη «γραμμή» του ηγέτη της Αριστεράς.

Τα ποσοστά της λευκής ψήφου αλλά και της αποχής δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα στη «δεξαμενή» των αριστερών ψηφοφόρων και αναμένεται να παίξουν ρόλο την 24η Απριλίου γεγονός που προβληματίζει έντονα το επιτελείου του φαβορί των εκλογών, Εμανουέλ Μακρόν.

Από την πλευρά του, ο φιλελεύθερος πρόεδρος της Γαλλίας, μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, υιοθετεί ένα πιο αριστερό προφίλ λέγοντας ότι θέλει να εκπροσωπεί όλους τους Γάλλους πολίτες κι όχι μόνο τους οικονομικά εύρωστους, ενώ δίνει έμφαση και σε οικολογικά ζητήματα.

Την ίδια ώρα, η κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν, πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς, υπόσχεται ότι θα βελτιώσει την καθημερινότητα των Γάλλων βελτιώνοντας την αγοραστική τους δύναμη ποντάροντας στην ψήφο των αναποφάσιστων και δυσαρεστημένων ψηφοφόρων από την κυβέρνηση Μακρόν.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: