Γαλλία: Υπέρ της στολής στα σχολεία η Μπριζίτ Μακρόν

Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, τάχθηκε «υπέρ του να φορούν στολή οι μαθητές στο σχολείο», ένα θέμα που εγείρει αντιδράσεις στη Γαλλία, ακόμη και στους κόλπους του προεδρικού στρατοπέδου.

Όταν ρωτήθηκε από επτά αναγνώστες της εφημερίδας Le Parisien, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα, Τετάρτη, η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν απάντησε πολύ ευθέως σε μια ερώτηση για τη στολή.

«Φόρεσα τη στολή ως μαθήτρια: 15 ετών, μπλε σκούρα φούστα, μπλε σκούρο πουλόβερ. Και πήγε καλά. Αυτό εξαλείφει τις διαφορές, κερδίζεις χρόνο — είναι χρονοβόρο να επιλέγεις πώς θα ντυθείς το πρωί, και χρήμα — σε σχέση με τα επώνυμα ρούχα», δήλωσε.

«Είμαι λοιπόν υπέρ της στολής στο σχολείο, αλλά μια απλή στολή και όχι μελαγχολική», προσθέτει.

Το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν συγκρότησε ομάδα εργασίας στην Εθνοσυνέλευση για το θέμα αυτό που διχάζει τους Γάλλους.

Ο υπουργός Παιδείας Παπ Ντιαγέ είπε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι κατά της επιβολής της στολής σε όλους τους μαθητές, αναφέροντας ωστόσο ότι ένα σχολείο μπορεί να καθιερώσει στολή σε τοπικό επίπεδο.

Μια πρόταση νόμου του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός (το κόμμα της Μαρίν Λεπέν) για να καταστήσει υποχρεωτική τη στολή στα δημόσια σχολεία απορρίφθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου σε επιτροπή στη Συνέλευση, παρά την υποστήριξη της Δεξιάς. Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί αύριο, Πέμπτη.

Σε αυτή τη μακρά συζήτηση, η Μπριζίτ Μακρόν ζητεί επίσης να υπάρξει ταχύτερη ευαισθητοποίηση στο θέμα της παρενόχλησης, από την πρωτοβάθμια κιόλας εκπαίδευση, και να γίνει προτεραιότητα. Δηλώνει επίσης ότι είναι υπέρ της επέκτασης στο λύκειο του κανόνα κατά των κινητών τηλεφώνων που ισχύει στο γuμνάσιο.

«Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μειωθεί το επίπεδο των απαιτήσεων» στην ορθογραφία, «συνιστώ να κάνετε λίγη υπαγόρευση κάθε μέρα», προσθέτει επίσης, την παραμονή των εκπαιδευτικών συστάσεων για αυτό το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: