Γαλλία: To viral βίντεο ενός χορογράφου που ανεβαίνει τα… σκαλοπάτια προς την επιτυχία

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες το βίντεο από το πολύ συμβολικό σόου ενός Γάλλου χορογράφου που χρησιμοποιεί απλά κάποια σκαλοπάτια και ένα τραμπολίνο.

Ο λόγος για τον καλλιτέχνη Γιοάν Μπουρζουά που εντυπωσίασε μεταξύ άλλων και την Ελληνοαμερικανίδα συγγραφέα, Αριάννα Χάφινγκτον Στασινοπούλου η οποία ανάρτησε ενθουσιασμένη την χορογραφία του μέσα στον κόσμο.

View this post on Instagram

A post shared by Arianna Huffington (@ariannahuff)

Τι είναι αυτό που κάνει  ο Γάλλος χορευτής και έχει τραβήξει τα βλέμματα; Υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής ανεβαίνει μερικά σκαλοπάτια που ο ίδιος έχει στήσει. Σε κάθε του βήμα, πέφτει προς ένα τραμπολίνο το οποίο τον ανεβάζει αν όχι στο ίδιο, σε παρόμοιο ύψος. Η χορογραφία του συμβολίζει τον δρόμο προς την επιτυχία και τους στόχους για τον κάθε άνθρωπο που κρύβει αρκετά εμπόδια, πτώσεις, κακοτοπιές, όμως ο άνθρωπος καλείται πάντα να βρίσκει τη λύση να ανακάμπτει από αυτές και να συνεχίζει την διαδρομή του.

View this post on Instagram

A post shared by Yoann Bourgeois (@yoann_bourgeois)

Πρόκειται για μια χορογραφία για την οποία έχει γίνει γνωστός αρκετά χρόνια τώρα ο Γιοάν Μπουρζουά, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει γίνει viral στα social media.

View this post on Instagram

A post shared by Yoann Bourgeois (@yoann_bourgeois)

«Είναι πάντα η ίδια ιστορία. Ανεβαίνει και πέφτει. Προχωράει μπροστά βήμα προς βήμα. Πιθανώς θα επιστρέψει στα ίδια μέρη, αλλά δεν θα είναι εντελώς τα ίδια, και ο ίδιος δεν θα είναι εντελώς ο ίδιος», γράφει ο Γάλλος καλλιτέχνης σε μια δική του ανάρτηση.

O Γιοάν Μπουρζουά είναι Γάλλος χορευτής, χορογράφος και καλλιτέχνης. Εκπαιδεύτηκε στις τέχνες του τσίρκου στο Châlons-en-Champagne. Διηύθυνε την περιοδεύουσα χορευτική ομάδα Compagnie Yoann Bourgeois. Η εφημερίδα New Yorker τον περιέγραψε ως «νεόκοπο ακροβάτη του τσίρκου» και «αστείος, σλάπστικ κωμικός». Ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης και δακτυλογράφος με εκπαίδευση στο τσίρκο που σκηνοθέτησε σε Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο, κάτι που έκανε στο Maison de la culture de Grenoble από το 2016 έως το 2022.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: