Γαλλία: Συνελήφθη εκ νέου ύποπτος για τη στυγερή δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων στις Άλπεις το 2012

Το μυστηριώδες έγκλημα στοίχισε τη ζωή σε τρία μέλη μιας οικογένειας Βρετανών κι έναν Γάλλο ποδηλάτη – Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι υπήρχαν ανακολουθίες στην αρχική κατάθεση του υπόπτου 

Στην εκ νέου σύλληψη ενός υπόπτου για τη δολοφονία τριών μελών της βρετανικής οικογένειας του επιχειρηματία Σάαντ αλ-Χίλι κι ενός Γάλλου ποδηλάτη στην περιοχή Σεβαλίν των γαλλικών Άλπεων το 2012 προχώρησαν σήμερα οι γαλλικές αρχές.

Το μυστηριώδες έγκλημα σε δασική περιοχή της άνω Σαβοΐας πριν από εννέα χρόνια με θύματα τρία μέλη της οικογένειας αλ-Χίλι, που βρέθηκαν νεκρά από σφαίρες στο αυτοκίνητό τους, κι ένα Γάλλος ποδηλάτη που επίσης βρέθηκε νεκρός δίπλα στο αυτοκίνητό τους, είχε συγκλονίσει την ήσυχη κωμόπολη των γαλλικών Άλπεων.

Οι κόρες του Σαάντ αλ Χίλι, Βρετανού επιχειρηματία ιρακινής καταγωγής, η τετράχρονη Ζίνα και η επτάχρονη Ζαιάμπ, βρέθηκαν ως εκ θαύματος ζωντανές.

«Ο ύποπτος είχε συλληφθεί στο παρελθόν και τώρα η αστυνομία επανελέγχει την αρχική του κατάθεση», όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ. «Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στις 12 Ιανουαρίου στις 8.05 π.μ. και ανακρίνεται με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το άλλοθί του», δήλωσε η Εισαγγελέας του Ανεσί Λιν Μπονέ επισημαίνοντας πως υπήρξαν ανακολουθίες στην αρχική του κατάθεση.

«Χτενίζουν» το σπίτι του υπόπτου

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figarο», o επιχειρηματίας Σαάντ Αλ Χίλι από το Σάρεϊ της Βρετανίας, η σύζυγός του και η πεθερά του δέχθηκαν τα πυρά αγνώστου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με το αυτοκίνητό τους, μία BMW, στις 5 Σεπτεμβρίου του 2012. Σε μικρή απόσταση από το αυτοκίνητο, βρέθηκε νεκρός και ο Γάλλος ποδηλάτης, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα με επτά σφαίρες.

Ο ύποπτος που συνελήφθη εκ νέου από τις γαλλικές αρχές είναι κάτοικος της Λυών με την αστυνομία να «χτενίζει» το σπίτι του. Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες για την ταυτότητά του.

Αν και οι αστυνομικές αρχές έχουν προβεί τα τελευταία χρόνια σε αρκετές συλλήψεις υπόπτων, δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα να εξιχνιάσουν τη μυστηριώδη δολοφονία των τεσσάρων ανθρώπων τον Σεπτέμβριο του 2012.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: